Rebarbora je zelenina, aj keď si ju často mýlime s ovocím. To preto, lebo kto už by dával zeleninu do sladkých koláčikov! Ale je to zelenina, ktorá obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a potrebnej vlákniny. Z vitamínov sú to hlavne vitamíny skupiny B (najmä kyselina listová) a z minerálov vápnik, horčík, draslík.
Tieto koláčiky sú variáciou moravských koláčov, niečo podobné robievala ešte moja mama a ja som si ich po svojom upravila.
Zmrzliny sú na leto ako stvorené. Inšpirujte sa!
V tomto recepte tvorí základ špaldová múka, ktorá je veľmi zdravá. Čerešničkou na torte je plnka.
Na týchto koláčikoch si naozaj pochutíte a navyše skvelo vyzerajú. Napokon, vyskúšajte si ich pripraviť sami doma.
Môžem ho na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jem každý deň. Večer si robievam mixované šaláty zo zeleniny a bez neho si šalát teraz takmer neviem predstaviť…
Rada sa stretávam s priateľmi a milujem, keď ich môžem pohostiť a ukázať im niečo z mojej kuchyne. Minulý týždeň sme mali babinec, bolo nás 8 a nevideli sme sa snáď niekoľko mesiacov! Preto som sa tešila, keď som baby pozvala ku mne na „vínko a koláčik".
Však to poznáte. Upršaná sobota, keď sa vám nechce nič, len sa zababušiť do mäkkej deky s knižkou a šálkou silného earl grey čaju. A ešte s niečím sladučkým a šťavnatučkým, po čom nebudete mať chuť vyliezť zo svojho peliešku. Po preskúmaní kuchyne som dospela k názoru, že na lenivú sobotu sa hodí lenivý dezert, lebo aj tak som nič iné vhodné nenašla.
Máte chuť na zdravú maškrtu? Tu ju máte!
Tento koláč robievam večer, pretože je rýchly, ľahký, chutný a ráno su z neho skvelé výživné raňajky!
Melónová sezóna sa síce ešte naplno nespustila, ale treba byť na ňu pripravený! Minulé leto sa mi podarilo pripraviť osviežujúci melónový sorbet, ktorý vás krásne schladí a na párty sa ho nebudú vedieť dojesť! A je určite zdravšou a diétnejšou alternatívou k syntetickým zmrzlinám z obchodov.
Ak sa vám náhodou doma ocitne množstvo sladučkých marhúľ, ktoré treba rýchlo skonzumovať alebo spracovať a neviete čo s nimi, mám pre vás inšpiráciu!
Chia semienka sú schopné absorbovať viac ako deväťnásobok svojho objemu vo vode (vytvoria gél). Tento gél spôsobuje pomalý prestup sacharidov do tela. Ďalšou vlastnosťou semienok je ich vysoká antioxidačná aktivita. Chia semienka sú výborným zdrojom vitamínov B, medzi nimi aj vitamínu B-17 (amygdalín). Amygdalín má protirakovinové vlastnosti. Ľudia s rakovinovým ochorením ho môžu užívať ako doplnok v menšom množstve.
Čo poviete na niečo sladké? Chuťové poháriky sa určite potešia.
Kto povedal, že sa nedá upiecť bábovka bez múky? A teda aj bez lepku a ešte bez tuku. Toho zlého. A zato dobrého tuku, ktorý by mal byť náš každodenný.
Máte chuť na niečo osviežujúce? Táto zdravá zmrzlina vás dostane!
Toto je typický koláč. Len ma vždy odrádzalo to množstvo práškového cukru, čo tam išlo. Ale ak niektoré suroviny nahradíte a prepočítate množstvá a pomery, upečiete si výbornú dobrotu, ktorá nie je až taká kalorická a nezdravá ako pôvodný recept.
Vedeli ste, že základným problémom dnešných jogurtov už vôbec nie je ich obsah tuku, ale práve obsah cukru a chemikálií („éčiek“), ktoré sa v súčasnosti pridávajú do známych slovenských jogurtov.