Rebarboro-jahodové ragú
Rebarbora je zelenina, aj keď si ju často mýlime s ovocím. To preto, lebo kto už by dával zeleninu do sladkých koláčikov! Ale je to zelenina, ktorá obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a potrebnej vlákniny. Z vitamínov sú to hlavne vitamíny skupiny B (najmä kyselina listová) a z minerálov vápnik, horčík, draslík.
Budete potrebovať:
- 400 g olúpanej rebarbory
- 50 g trstinového kryštálového cukru
- 200 g očistených jahôd
- 100 g trstinového kryštálového cukru
Postup:
Rebarboru ošúpte a nakrájajte na cca 2 cm dlhé kúsky, zasypte ich v hrnci cukrom a nechajte odstáť cca 30 minút. Jahody očistite a nakrájajte na štvrťky. Hrniec dajte na sporák a pri nízkej teplote rozohrejte rebarboru a môžete pridať ostatný cukor, aby sa rozpustil, po rozohriatí pridajte jahody a opatrne premiešajte. Krátko prevarte, aby sa rebarbora a aj jahody nerozvarili.
Podávajte teplé s pudingom, rôznymi kašami, zmrzlinou, palacinkami. Chutí dobre aj studené.