Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Koláčiky z ovsenej a špaldovej múky s kozím tvarohom

Tieto koláčiky sú variáciou moravských koláčov, niečo podobné robievala ešte moja mama a ja som si ich po svojom upravila.

Koláčiky z ovsenej a špaldovej múky s kozím tvarohom
16. JUL 2014

Potrebujeme:

Cesto:

  • 160 g ovsenej celozrnnej múky
  • 150 g  hladkej špaldovej celozrnnej múky
  • 200 g hladkej špaldovej múky + 30 g na pomúčenie dosky
  • 40 g kvasníc čerstvých
  • 80 g roztopeného živočíšneho masla
  • 70 g kokosového alebo trstinového cukru
  • 1 celé vajíčko
  • 2 dcl mlieka

Plnka:

  • 400 g kozieho tvarohu alebo ricotty
  • 150 g lekváru (ja som použila čerstvý marhuľovo-rebarborový)

Posýpka:

  • 80 g masla
  • cca 3 lyžice kokosového cukru
  • cca 3lyžice celozrnnej špaldovej múky hladkej
  • 1 kávová lyžička mletej škorice

Postup:

Všetky múky zmiešame spolu vo veľkej mise z kuchynského robota. Urobíme v strede jamku, pridáme troška cukru a vlažné mlieko, do ktorého rozdrobíme kvasnice. Dáme na teplé miesto na 20 minút, aby vznikol kvások. Potom pridáme ostatné prísady, cukor, vajíčko, zvyšné mlieko, roztopené maslo a necháme miesiť v kuchynskom robote. Cesto musí mať hustú a lepivú konzistenciu. Cesto necháme vykysnúť približne hodinu na teplom mieste. Na pomúčenej doske vytvarujeme 2 bochníky. Každý rozvaľkáme na výšku 8 mm. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 7 cm.V každom koliesku urobíme dnom menšieho pohára priehlbinku a do nej položíme premiešaný kozí tvaroh. Na tvaroh  dáme pol malej lyžičky mierne tekutého lekváru a navrch koláča posýpku. Posýpku urobíme tak, že najprv zmiešame sypké ingrediencie a nakoniec prstami zapracujeme maslo, aby sa zmes drobila. Prípadne pridáme trocha múky, ak je zmes príliš lepivá. Koláčiky poukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie, v odstupoch asi 1 cm. Z tejto dávky vyjde približne 36 koláčikov. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia asi 15 minút.

Zdroj: http://horecka.wordpress.com/2014/07/11/kolaciky-z-ovsenej-a-spaldovej-muky-s-kozim-tvarohom/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Koláčiky z ovsenej a špaldovej múky s kozím tvarohom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.