Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje aj veľmi veľa železa.
Azuki fazuľa je veľmi obľúbená v Číne a Japonsku. Je ľahko stráviteľná a nespôsobuje silné nadúvanie ako väčšina strukovín.
Toto jednoduché a obľúbené jedlo možno pripraviť tak, že vždy bude chutiť inak. Skúste túto verziu.
Hľadáte recept na nepečený, ale veľmi chutný dezert? Tu ho máte!
Na ázijských jedlách ma baví to, že sú ľahko pripraviteľné, bohaté na zeleninu, bylinky a korenie a aj keď zjete plný tanier, necítite sa ako po tanieri segedínu s knedľami.
Z maku, datlí, pohánky, kakaa a ďalších surovín vzniknú chutné guličky, na ktorých si naozaj pochutíte.
Na prípravu sušienok budete potrebovať gaštanovú múku, mandľové mlieko, sirup z agáve a ďalšie suroviny.
Jednoduché, rýchle a chutné banánové pusinky s arašidovým maslom.
Tieto "Bohušove" lievance sú výnimočné, pretože neobsahujú vajíčko ani cukor, ani mlieko, ani pšeničnú múku!
Vegáni si ho môžu dochutiť sójovým jogurtom, vegetariáni gréckym.
Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín. Betaín napomáha tráviacemu systému a podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny. Betaín takisto môže pomôcť znížiť hladinu homocysteínu a tým je prospešný pre srdcovocievny a nervový systém.
Špičkový recept, ktorý vám dodá energiu a naštartuje mozgové bunky.
Ak hľadáte spôsob, ako mať v práci kvalitné jedlo na obed, jednou z možností je navariť si ho doma a zobrať so sebou v dóze.
Do šošovice pridáme špenátové listy, opražený tempeh, rôzne semiačka, mandle a domácu zálievku.
V tomto recepte použijete štyri druhy fazule.
Predstava chutného koláča v spojení s kávou dokáže vyhnať z postele nejedného spachtoša.
Po všetkých zdravých i nezdravých jedlách, nápojoch, sladkostiach, ktorých sa nám počas vianočných sviatkov dostalo na stôl i do žalúdka viac ako vo všedné dni, zaslúžime si ďalšiu dobrotu.