Teplý šalát s cícerom a baby špenátom
Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje aj veľmi veľa železa.
4. FEB 2015
Suroviny:
- 1 prírodný tofu syr
- 1 stredne veľká cuketá
- 1/2 hrnčeka bio cíceru z plechovky
- 1/2 hrnčeka tekvicových semiačok
- 2 hrste babby špenátu
- 1/2 ČL himalájskej soli
- 1/2 ČL sušeného cesnaku
- štipka čierneho korenia
- štipka chilli korenia
- 3 PL olivového oleja
Postup prípravy:
Cuketu a tofu si nakrájame na menšie kúsky a opečieme na olivovom oleji dozlatista. Na suchej panvici opražíme tekvicové semiačka, stačí niekoľko sekúnd, pretože začnú na panvici "tancovať". Cícer z plechovky poriadne prepláchneme, aby sme ho zbavili všetkej chuti z nálevu. K opečenej cukete a tofu pridáme tekvicové semiačka, cícer a ešte za horúca aj opláchnutý baby špenát. Jemne premiešame, pridáme soľ, sušený cesnak, korenie a chilli korenie a na 2 minútky prikryjeme panvicu pokrievkou, aby sa baby špenát mierne sparil. Pred konzumáciou ešte môžeme primiešať aj čerstvý špenát.
Odporúčame prečítať: Ázijský šalát s krevetami
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/teply-salat-s-cicerom-a-baby-spenatom/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)