Jednoduchý quinoa šalát s čerstvou zeleninou a klíčkami
Špičkový recept, ktorý vám dodá energiu a naštartuje mozgové bunky.
Recept pre 2-3 osoby. Čas prípravy (30 minút)
Potrebujeme:
- cca 130 g obilniny quinoa
- 1 baklažán
- 1 kápiu
- 100 g baby špenátu
- veľkú hrsť vlašských orechov a tekvicových semiačok
- klíčky mungo
- olivový olej
- soľ a korenie
- bylinky
Postup:
Quinou uvaríme podľa návodu. Zväčša sa varí 15 minút vo vriacej a osolenej vode. Dobre si ju pred varením prepláchnite, aby nemala horkú chuť. Baklažán nakrájame na plátky a dáme ho osolený, okorenený a pokvapkaný olivovým olejom piecť na papier na pečenie. Pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia 15-20 minút. Môžete pridať aj obľúbené bylinky, napr. provensálske korenie. Už určite viete, že baklažán je dobré vopred nasoliť (aspoň 10 min. pred pečením). Začne sa "potiť" a tým pádom nenasaje toľko oleja, ktorý pridáte až pred pečením.
Nakoniec už len zmiešame quinou, upečený baklažán, tenké plátky čerstvej, surovej kápie, baby špenát, oriešky a semiačka, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici a šalát nakoniec ozdobíme našimi domácimi mungo klíčkami.