Quinoa "zapekanec"
Zbožňujem quinou, je to obilnina, ktorá sa dá uvariť a pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Či už ako zdravá príloha (plná vitamínov, vápnika a belkovín) alebo ako samostatné jedlo naslano alebo nasladko.
Odporúčame prečítať: Hliva ustricová s quinoou a cícerom
Ingrediencie:
- 100 g quinoy
- ½ väčšej šálky mrazeného hrášku
- 2 ks reďkovky (môže byť aj viac, podľa chuti)
- soľ
- zmes korenia arménska adžika (ak nemáš, toto korenie obsahuje bazalku, saturejku, papriku, koriander, majoránku, cesnak, bobkový list)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- parmezán na posypanie a zapečenie
- olivový olej
Ako na to?
1. Quinou po zovretí vody varíme 15 minút.
2. Uvarenú quinou vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme na kašu, pridáme 2-3 polievkové lyžice vody, aby sme vzniknutú kašovú konzistenciu trošku zriedili a znovu rozmixujeme. Nakoniec pridáme soľ, korenie a nadrobno nasekaný cesnak, znovu všetko dobre rozmixujeme.
3. Do vzniknutej zmesi vsypeme hrášok a a nadrobno nakrájanú reďkovku. Všetko dobre premiešame a vylejeme do olivovým olejom vymastenej zapekacej misi.
4. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme približne pri rovnakej teplote 45 minút. Tesne pred dopečením posypeme parmezánom a zdravý obed je hotový.