15. OKT 2014

Quinoa "zapekanec"

Zbožňujem quinou, je to obilnina, ktorá sa dá uvariť a pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Či už ako zdravá príloha (plná vitamínov, vápnika a belkovín) alebo ako samostatné jedlo naslano alebo nasladko.

Odporúčame prečítať: Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Ingrediencie:

  • 100 g quinoy
  • ½ väčšej šálky mrazeného hrášku 
  • 2 ks reďkovky (môže byť aj viac, podľa chuti)
  • soľ
  • zmes korenia arménska adžika (ak nemáš, toto korenie obsahuje bazalku, saturejku, papriku, koriander, majoránku, cesnak, bobkový list)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • parmezán na posypanie a zapečenie
  • olivový olej

Ako na to?

1. Quinou po zovretí vody varíme 15 minút.

2. Uvarenú quinou vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme na kašu, pridáme 2-3 polievkové lyžice vody, aby sme vzniknutú kašovú konzistenciu trošku zriedili a znovu rozmixujeme. Nakoniec pridáme soľ, korenie a nadrobno nasekaný cesnak, znovu všetko dobre rozmixujeme.

3. Do vzniknutej zmesi vsypeme hrášok a a nadrobno nakrájanú reďkovku. Všetko dobre premiešame a vylejeme do olivovým olejom vymastenej zapekacej misi.

4. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme približne pri rovnakej teplote 45 minút. Tesne pred dopečením posypeme parmezánom a zdravý obed je hotový.

Odporúčame prečítať: Porazte nudu na tanieri!

Zdroj receptu: http://fitshaker.sk/quinoazapekanec-2/

Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Quinoa "zapekanec"

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.