Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Quinoa "zapekanec"

Zbožňujem quinou, je to obilnina, ktorá sa dá uvariť a pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Či už ako zdravá príloha (plná vitamínov, vápnika a belkovín) alebo ako samostatné jedlo naslano alebo nasladko.

Quinoa
15. OKT 2014

Odporúčame prečítať: Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Ingrediencie:

  • 100 g quinoy
  • ½ väčšej šálky mrazeného hrášku 
  • 2 ks reďkovky (môže byť aj viac, podľa chuti)
  • soľ
  • zmes korenia arménska adžika (ak nemáš, toto korenie obsahuje bazalku, saturejku, papriku, koriander, majoránku, cesnak, bobkový list)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • parmezán na posypanie a zapečenie
  • olivový olej

Ako na to?

1. Quinou po zovretí vody varíme 15 minút.

2. Uvarenú quinou vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme na kašu, pridáme 2-3 polievkové lyžice vody, aby sme vzniknutú kašovú konzistenciu trošku zriedili a znovu rozmixujeme. Nakoniec pridáme soľ, korenie a nadrobno nasekaný cesnak, znovu všetko dobre rozmixujeme.

3. Do vzniknutej zmesi vsypeme hrášok a a nadrobno nakrájanú reďkovku. Všetko dobre premiešame a vylejeme do olivovým olejom vymastenej zapekacej misi.

4. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme približne pri rovnakej teplote 45 minút. Tesne pred dopečením posypeme parmezánom a zdravý obed je hotový.

Odporúčame prečítať: Porazte nudu na tanieri!

Zdroj receptu: fitshaker

Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Quinoa "zapekanec"

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.