Ázijský šalát s krevetami
Na ázijských jedlách ma baví to, že sú ľahko pripraviteľné, bohaté na zeleninu, bylinky a korenie a aj keď zjete plný tanier, necítite sa ako po tanieri segedínu s knedľami.
Ingrediencie:
- krevety
- 1 balenie sklených rezancov
- 1 menšia cuketa
- 1 mrkva
- 1 daikon reďkovka
- 1 mango
- 1 špicatá červená paprika alebo kápia
- 5-6 šalotiek
- cca 3 cm nastrúhaného zázvoru
- chilli paprička podľa chuti
- hrsť koriandrovej vňate
- 2 jarné cibuľky
- hrsť posekaných orieškov
- šťava z 1 limetky
- 4 PL rybacej šťavy
- soľ
- biele mleté korenie
- olivový, alebo kokosový olej
Postup:
Zeleninu a mango si nakrájame na julienne, zázvor ošúpeme a nastrúhame, šalotky ošúpeme a nakrájame najemno. Krevety si namarínujeme v zmesi olivového oleja, cca ½ chilli papričky, koriandrovej vňate, osolíme a okoreníme bielym mletým korením. Sklenené rezance zalejame vriacou vodou a po niekoľkých minútach scedíme. Na olivovom, alebo kokosovom oleji speníme šalotku, pridáme krevety a orestujeme, pokým nezružovejú. V druhej panvici si na olivovom oleji orestujeme šalotku, zázvor, chilli, pridáme zeleninu a restujeme niekoľko minút, zelenina musí zostať al dente. Do zeleniny primiešame rezance, krevety, rybaciu šťavu, šťavu z limetky, koriandrovú vňať, jarnú cibuľku a dôkladne premiešame. Nakoniec posypeme nasekanými orechmi.