Zdravé lievance
Toto jednoduché a obľúbené jedlo možno pripraviť tak, že vždy bude chutiť inak. Skúste túto verziu.
5. FEB 2015
Suroviny na 4 porcie:
- 50 g pohánkovej hladkej múky
- 50 g ovsenej celozrnnej múky
- 200 g hladkej múky špaldovej
- 20 g droždia
- 0,6 l mlieka
- 2 vajcia
- škorica a štipka kurkumy
- 30 g trstinového, alebo kokosového cukru
- javorový sirup
- ovocie (maliny, čučoriedky, jahody, černice)
Postup:
Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku spolu s cukrom, pridáme trochu múky a na teplom mieste necháme kvások pracovať cca 20 minút. Do vykysnutého kvásku primiešame ostatné suroviny a necháme trocha nakysnúť 20 minút. Opekáme na lievancovej panvici s nepriľnavou úpravou, vtedy nemusíme použiť tuk. Na záver pridáme drobné lesné ovocie a polejeme javorovým sirupom. Ak chcete predsa len použiť tuk, tak skúste olej s obsahom stabilnej kyseliny olejovej, čo je olivový olej, kvapku slnečnicového oleja alebo kokosový tuk.
Odporúčame prečítať: "Bohušove lívance"
Zdroj receptu: http://horecka.sk/2014/12/23/10-krat-lievance/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)