Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zdravé lievance

Toto jednoduché a obľúbené jedlo možno pripraviť tak, že vždy bude chutiť inak. Skúste túto verziu. 

10 krát lievance
5. FEB 2015

Suroviny  na 4 porcie:

  • 50 g pohánkovej hladkej múky
  • 50 g ovsenej celozrnnej múky
  • 200 g hladkej múky špaldovej
  • 20 g droždia
  • 0,6 l mlieka
  • 2 vajcia
  • škorica a štipka kurkumy
  • 30 g trstinového, alebo kokosového cukru
  • javorový sirup
  • ovocie (maliny, čučoriedky, jahody, černice)

Postup: 

Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku spolu s cukrom, pridáme trochu múky a na teplom mieste necháme kvások pracovať cca 20 minút. Do vykysnutého kvásku primiešame ostatné suroviny a necháme trocha nakysnúť 20 minút. Opekáme na lievancovej  panvici s nepriľnavou  úpravou, vtedy nemusíme použiť tuk. Na záver pridáme drobné lesné ovocie a polejeme javorovým sirupom. Ak chcete predsa len použiť tuk,  tak skúste olej s obsahom stabilnej  kyseliny olejovej, čo je olivový olej, kvapku slnečnicového oleja alebo kokosový tuk.

Odporúčame prečítať: "Bohušove lívance"

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2014/12/23/10-krat-lievance/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zdravé lievance

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.