Gaštanové guľôčky
Hľadáte recept na nepečený, ale veľmi chutný dezert? Tu ho máte!
3. FEB 2015
Čo budeme potrebovať na 25 guľôčok:
- 250 g gaštanového pyré
- 70 g masla (ak máte intoleranciu alebo alergiu na mlieko, použite rastlinný alebo kokosový)
- 100 g bio pohánkových čokoládových sušienok
- 20 g práškového cukru
- 15 g vanilkového cukru, alebo lyžica extraktu z vanilky
- 2 PL polievkové lyžice kvalitného rumu
Príprava:
Gaštanové pyré zmiešame s pomletými bio hrudkami a maslom. Pridáme práškový a vanilkový cukor. Hmotu odložíme do chladu asi na dve hodiny. Prípadne do mrazničky na 20-30 minút. Rukami tvarujeme guľôčky s priemerom asi 2,5 cm a ukladáme na mastný papier na pečenie. Opäť necháme vychladiť. Potom guľôčky môžete obaliť v kokose, alebo poliať roztopenou kvalitnou 70 % čokoládou. Do guľôčok môžeme povkladať aj olúpané mandle. Servírujeme v malých papierových košíčkoch.
Výživové hodnoty na 1 guľôčku:
65,4 kcal (275 kJ), 8 g sacharidov, 0,5 g bielkovín, 3,5 g tukov
Odporúčame prečítať: Tučniakove guličky
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2106
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)