Suroviny:
- 3 bielky
- štipka soli
- 150 g kvalitného strúhaného kokosu
- 2 BIO vanilkové cukry
- 30 g práškového cukru s vanilkou
- 50 g domáceho medu
- 70 g tvarohu
Postup:
Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia a na dva plechy dajte papier na pečenie. Bielky so štipkou soli vyšľahajte elektrickým šľahačom do polotuha, pridajte práškový cukor, vanilkový cukor a med. Z toho všetkého vyšľahajte lesklý a tuhý sneh. Nakoniec opatrne primiešajte tvaroh a kokos. Dvomi lyžičkami tvarujte malé kokosky a dávajte ich dostatočne ďaleko od seba. Pečte 20 minút. Upečené kokosky nechajte týždeň na balkóne "dôjsť". Tieto skvelé tvarohové kokosky sú však mäkké hneď.
Odporúčame prečítať: Bezlepkové perníky
Zdroj receptu: http://www.biochemicka.cz/clanek-21/tvarohove-kokosky
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)