Bez lepku, bezvaječné, bez cukru a veľmi chutné. Aj takto možno opísať tieto skvelé raňajky.
Na raňajky ako stvorené. Čo poviete?
Najlepšia detská výživa je taká, ktorú pripravíme sami a pokiaľ je to možné z domácich čerstvých surovín.
Chutney sa používa ako príloha k hlavnému jedlu, čiže k mäsu, zelenine, plackám, ryži, bulguru, ale aj k rybám a morským plodom.
Tekvicové maslo je sladké, aromatické po korení a môže sa použiť aj ako nátierka na domáce keksy či piškóty či ku grilovanej zelenine.
Jednoduchý, rýchly a chutný kokosový jogurt. Vyskúšajte!
Jednoduché a chutné raňajky? Pripravte si ich podľa tohto receptu...
Rada jem chlieb z múky, droždia, respektíve z kvásku, soli a chlebového korenia. Lenže taký bežne nekúpim. Sú ešte malé pekárne, kde pečú poctivý chlebík z múky a nie zo zmesí, ale treba dlho hľadať a jeho cena je primeraná jeho vysokej kvalite.
Pripravte si doma chutnú, chrumkavú raňajkovú granolu doma a z kvalitných surovín, bez pridania chemických prísad a farbív.
Zeler, mrkva a tofu sú skvelou kombináciou, čo poviete?
V tomto recepte je použité korenie garam masala. Zmes voňavého indického korenia sa dá použiť v rozličných ázijských pokrmoch s mäsom, jogurtom a zeleninou. Ak ste presvedčení, že ho už nikdy nepoužijete, nahraďte ho v tomto recepte škoricou, kardamonom, rímskou rascou a trochou chilli.
Dobrá správa je, že táto zeleninová nátierka sa dá použiť ako príloha k steaku namiesto omáčky alebo k pečenému kuraciemu mäsu. Dokonca sa hodí i k rybe.
My sme veľké fanúšičky burgerov a veľmi sa tešíme, že tie naše chutili aj zanieteným "mäsožrútom", pre ktorých sme ich tiež pripravovali na víkendovej grilovačke.
Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina, volajú ho smaccafam a nie je zeleninový, ale používajú doň klobásku (salsiccia), alebo párok. Ja som vytvorila viac variácií a toto je jedna z nich.
Neviete, čo si dať na raňajky? Táto chutná kaša vás dostane svojou skvelou chuťou a navyše je veľmi zdravá.
Pohánková kaša je ideálnou voľbou na raňajky. Takto vám bude naozaj chutiť!
Pohánka obsahuje množstvo dôležitých živín. Je vhodná na prípravu viacerých pokrmov a chutiť vám bude aj táto pohánková kaša.
Ak neviete, čo s prebytočným ovocím, skúste si z neho pripraviť ovocnú kožu. Zaujímavá sladkosť, čo poviete?
Zmes som pripravila na priamu konzumáciu, v chladničke vydrží pár dní (ak vydrží a nezjete ju oveľa skôr), ale môžete si urobiť viac a zavariť do pohárikov.