Raňajkový pohánkovo-banánový chlebík
Tento chlebík je stvorený na raňajky. Je bez laktózy, lepku, vajíčok i bez cukru.
3. DEC 2014
Odporúčame prečítať: Pochúťky z pohánkovej múky
Suroviny na 10 porcií:
- 3 zrelé banány
- 300 g pohánkovej múky
- 50 g kokosového oleja
- 50 g kokosového mlieka
- 2 PL ľanových semien
- 2 PL konopných semien
- 2 PL ovsených vločiek
- 4 PL medu
- 5 g prírodného sušeného droždia
- 1/4 ČL vanilkového prášku
Príprava:
Do mixéra dáme 3 zrelé banány, kokosový olej, kokosové mlieko, med a vanilku. Všetky ingrediencie spolu zmixujeme. V ďalšej mise zmiešame pohánkovú múku, droždie, ľanové semienka, ovsené vločky a konopné semená. Pomaly pridávame túto suchú zmes do zmesi s banánom. Potom ešte raz premiešame v mixéri. Keď sú všetky ingrediencie dobre zmiešané, dáme cesto na plech na pečenie chleba, alebo do mini tortových foriem (na samostatné porcie). Pečieme pri teplote 180°C dozlatista (približne 40 minút). Podávame na raňajky s medom, agávovým sirupom alebo džemom.
Odporúčame prečítať: Znovuobjavená pohánka
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)