Raňajková snehová kaša
Odísť do školy bez plného brucha je nemysliteľné. Čo poviete na túto kašu?
Recept pre 2-3 osoby
Potrebujeme:
- 130 g ryžových vločiek (kokosových, pohánkových, guinoa a pod.)
- 500 ml kokosového alebo iného obľúbeného mlieka (zväčša zriedime 2/3 mlieka a 1/3 vody)
- banán
- med alebo sirup pre tých, ktorí máte radi sladké
- kakao a chia semiačka na ozdobu
Postup:
V malom hrnci, alebo na panvici necháme zovrieť mlieko, do ktorého vmiešame vločky. V prípade našich ryžových vločiek, v kombinácii s quinoa vločkami, kašu varíme 10 minút a potom ju necháme ešte 5 minút oddýchnuť pod pokrievkou. Kokosové sú hotové už o 5 minút.
Pridáme na tenšie kolieska nakrájaný banán a servírujeme posypané kakaom a chia semiačkami, prípadne kašu dosladíme medom, aj keď vďaka banánu to ani nie je potrebné. Niekedy pre zmenu kašu doplníme orestovanými vlašskými orechmi alebo mandľami.
Ak by sa vám kaša zdala príliš hustá, pokojne aj počas varenia prilievajte mlieko. Vločky sa niekedy líšia aj podľa kvality a niekedy absorbujú viac, niekedy zasa menej tekutiny.