Grepové želé s pistáciami
Jeho chuť je prekvapivá, svieža a pre nás možno menej typická. Horkastý nádych grapefruitov v kombinácii s chrumkavými pistáciami určite ocenia nielen gurmáni.
Na cca štyri 250 ml poháriky potrebujete:
- 8 červených grapefruitov
- 350 g želírovacieho cukru 3:1
- 40 g pistácií
- 50 ml Campari
Postup:
Zo 4 grapefruitov vytlačte šťavu (300 ml). Zostávajúce 4 grapefruity ošúpte, jednotlivé mesiačiky zbavte šupky:(filetujte). Šťavu pri čistení zachytávajte. Pistácie opláchnite, tým ich zbavíte soli a nechajte vysušiť. Potom nasekajte na menšie kúsky. V 300 ml grapefruitovej šťavy rozpustite 350 g želírovacieho cukru na miernom ohni. Keď je cukor rozpustený, pridajte filety, pistácie a minimálne 5 minút povarte (podľa návodu na želírovacom cukre). Odstavte z ohňa a na záver zamiešajte Campari.
Džem naplňte do pripravených nádob. Takýto džem vám vydrží 1-2 mesiace.