Kešutela alebo „nutella“ z kešu
Nutella je snáď najznámejší sladký čokoládový krém. Lenže ako výživový poradca by som vám ju určite neodporúčala.
Čo všetko budete potrebovať na 300 ml krému:
- 200 g kešu orechov natur (alebo môžete použiť kešu krém)
- 100 ml mandľového mlieka
- jeden vanilkový struk
- 5-10 g raw kakaového prášku (alebo kvalitného kakaa v bio kvalite)
- sirup z agáve
Postup:
Ak máte doma kvalitný výkonný mixér môžete použiť nesolené, nepražené kvalitné kešu orechy a postupne ich zomlieť až na hustý krém. Mixér potrebuje mať pulznú technológiu a pomerne vysoký výkon, aby dokázal vyrobiť z orechov orechové maslo. Mandľové mlieko mierne povarte na nízkom plameni spolu s vanilkovým strukom.
V miske zmiešajte kešu krém spolu s mandľovým mliekom a pridajte raw kakao. Podľa potreby doslaďte sirupom z agáve. Nuž a potom už len naplňte poháriky krémom, ozdobte a môžete ich takto darovať svojim známym, rodine, kamarátom. Alebo si na ňom pochutnávajte vy!