Špaldový chlieb so sušenými paradajkami a vlašskými orechmi
Špalda je nepochybne jednou z najzdravších obilnín. Čo poviete na chrumkavý špaldový chlieb?
10. JAN 2015
(bez obsahu laktózy, nízky obsah lepku, bez cukru, bezvaječný)
Čas prípravy: menej ako 1 hodina
Doba varenia: menej jako 1 hodina
Suroviny na 10 porcií:
- 200 g špaldovej múky
- 200 g pohánkovej múky
- 80 g vlašských orechov
- 30 g slnečnicových semien
- 60 g sušených paradajok
- 200 ml mandľového mlieka
- 100 ml vody
- 1 ČL melasy
- 4 PL oleja z vlašských orechov
- ½ ČL kokosového oleja
- droždie
- soľ
Príprava:
Sušené paradajky namočíme do studenej vody na 15 minút. Potom vodu vylejeme a paradajky pokrájame na malé kocky. Rúru si predhrejeme na 160 °C. Medzitým v mise zmiešame všetky suché ingrediencie. Do vriacej vody pridáme mandľové mlieko, melasu a olej z vlašských orechov. Všetky tekuté ingrediencie vymiešame. Potom spolu zmiešame tekutú a suchú zmes a všetko spolu dobre vymiešame. Pridáme slnečnicové semená, sušené paradajky a podrvené vlašské orechy. Formu na pečenie chleba vymastíme kokosovým olejom. Do formy potom vylejeme cesto a pečieme približne 1 hodinu.
Odporúčame prečítať: Chrumkavý domáci chlieb
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)