TU nájdeš viac než 600 online tréningov, fit jedálničkov, vedených programov a výziev.

LETNÝ SHAPE 2025
Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Praženica bez vajíčok
27
JUL
Praženica bez vajíčok

Viete pripraviť praženicu bez vajíčok? Vravíte, že nie. Tak potom vyskúšajte tento recept a budete prekvapení!

Celý článok
Domáce tortilla placky
Domáce tortilla placky
22
JUL

Jeme ich plnené, ako prílohu ku šalátom, s hummusom. Jeden čas sme kupovali tortilla placky v obchodoch, ale len veľmi ťažko sa zháňajú také, ktoré neobsahujú nespočetne veľa éčok, rôzne stabilizátory typu guarová guma či kypriace látky, konzervačné látky a tak ďalej a tak ďalej.

| Počet komentárov: 1
Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne
Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne
2
JUL

Predstavujete si občas aj vy, že by bolo úžasné, keby sa dal kúsok leta zakonzervovať a v novembri, alebo v januári ho počas tých najsychravejších dní aspoň na chvíľku otvoriť?

Nakladané baklažány v olivovom oleji
Nakladané baklažány v olivovom oleji
1
JUL

Baklažán  patrí k mojej obľúbenej zelenine pre jeho všestranné využitie v kuchyni, nutričnú hodnotu a zdraviu prospešné látky a navyše, že úžasne chutí… aj v takejto  úprave. Tento recept pochádza od mojej známej z Talianska, kde som sa ho aj naučila pripravovať s malými obmenami.

Chrumkavé domáce müsli "Karlita"
Chrumkavé domáce müsli
26
JUN

Naša kamarátka Karla je veľmi šikovný, milý a obetavý človiečik, ktorý okrem svojej firmy po víkendoch pracuje v rodinnom obchodíku so zdravými potravinami.

Domáci chlieb s červenou šošovicou /bezlepkový/
Domáci chlieb s červenou šošovicou / bezlepkový/
22
JUN

Pri tomto recepte som sa trocha potrápila, pretože som vyskúšala asi 6 variácií, kým som prišla na vhodný pomer kombinácie bezlepkových surovín a ,,vychytala” optimálny proces kysnutia cesta. Veľmi sa mi osvedčila manioková múka, ktorá robí cesto kompaktnejším a menej drobivým. Maniok (alebo tapioca, yuca, cassava) je škrob, ktorý obsahuje tropická hľuza, ktorá je používaná  po celom svete ako obľúbená surovina v pekárenskom a potravinárskom odvetví.

Mrkvový krém s kokosovým mliekom
Mrkvový krém s kokosovým mliekom
25
MÁJ

Mrkva patrí do oranžovo-žltého fytonutrient spektra. A teda do skupiny karotenoidov - bioflavonoidov. Tieto látky pozitívnym spôsobom ovplyvňujú naše zdravie  - hlavne zdravie očí, slizníc, pokožky. Je bohatým zdrojom vlákniny, ale aj vitamínov a minerálov. Karotenoidy sa lepšie a vo vyššom obsahu uvoľňujú pri spracovaní mrkvy .

Domáce tortilla placky
Domáce tortilla placky
14
MÁJ

Náš recept obsahuje iba štyri ingrediencie. Múku, soľ, olivový olej a vodu. Dokonca bez použitia kypriaceho prášku.

Najlepšia domáca tatarská omáčka
Najlepšia domáca tatarská omáčka
7
MÁJ

Domáca tatarská omáčka je najlepšia, a hlavne viete, čo jete. Potom je aj zemiakový šalát úplne v súhlade so zdravou výživou, a vy si môžete naložiť bez výčitiek ďalšiu porciu.

| Počet komentárov: 1
Vegetariánsky tataráčik
Vegetariánsky tataráčik
1
MÁJ

Pozeráte nebíčko v papuľke? Ak áno, určite ste videli, ako Židek robil túto dobrotu. Hneď som ju musela vyskúšať a podarilo sa, dokonca som prekvapená, že má chuť naozaj ako tatarák!

Čokoládový chia puding s čučoriedkami a malinami
Čokoládový chia puding s čučoriedkami a malinami
18
APR

Chia semienka sú ďalšou úžasnou superpotravinou. Chia semienka pochádzajú z rastliny šalvia hispánska, ktorá má pôvod v Mexiku a Guatemale, kde bola kultivovaná už pred stáročiami. Predstavte si, že sú najlepším zdrojom omega 3-mastných kyselín, obsahujú o 28% viac vlákniny ako napr. ľanové semiačka, 25g chia semienok obsahuje toľko vápnika ako 2 šálky mlieka a toľko železa, ako je v 4 šálkach špenátu.

Homemade celozrnný pita chlieb
Broňa Horváthová
Homemade celozrnný pita chlieb
31
MAR

Na tomto pita chlebe je výborných niekoľko vecí. Je z väčšej časti z celozrnnej špaldovej múky, takže je zdravý. Veľmi jednoducho sa pripravuje, je variabilný, napcháte doň akúkoľvek kombináciu (avokádovo-cícerovú nátierku + špenátové listy / šunka+ zelenina / syr + zelenina/ hummus / grilovaná zelenina/ feta+ rajčiny + uhorka + oregano, ako som mala práve teraz ja). Dá sa mraziť!

Cviklové krupoto s tofu
Cviklové krupoto s tofu
26
MAR

Krupoto krásne chutí, vonia a je plné výživných látok. A je to aj ďalší spôsob, ako si vychutnať zdravú červenú repu. Namiesto tofu môžete použiť kuracie alebo morčacie pečienky, alebo zľahka opečené hydinové mäso.

Jednoduché pesto z medvedieho cesnaku
Jednoduché pesto z medvedieho cesnaku
25
MAR

Už máte doma medvedí cesnak ? Ak nie, tak šup na trh kúpiť si nejaký od babky, alebo ísť si natrhať. Ja som kúpila a urobila pesto do chladničky. Veľmi jednoduché.

Powerfood Chef raňajky: Začnite deň po mexicky s vajíčkami a avokádom
Powerfood Chef raňajky: Začnite deň po mexicky s vajíčkami a avokádom
21
JAN

Viete, že vajíčka na mexický spôsob sú jedny z najzdravších raňajok, aké si môžete dopriať? A obzvlášť, ak vaše vajíčka pochádzajú z domáceho chovu, tak v nich zaručene nájdete tie najlepšie omega-3 mastné kyseliny a práve tie v kombinácii s avokádom vám dodajú skutočnú energiu, ktorú každé ráno potrebujete. Je však ten najlepší spôsob prípravy vajíčok, aby sme z nich získali dostatok energie? 

 

Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (2. časť)
Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (2. časť)
15
JAN

V druhej časti si povieme postup, ako pripraviť nakladaný syr a marinované tofu.

Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (1. časť)
Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (1. časť)
14
JAN

Odkedy som sa vrátila z bylinkovej záhrady z Valtíc s taškami plnými byliniek, som mala čo robiť, aby som stihla všetko spracovať.  Nadupaná teóriou o tom kedy zbierať bylinky, ako ich sušiť, ktoré časti bylín použiť a pod. som si vyskúšala hneď niekoľko spôsobov spracovania.

Trochu libanonskej kuchyne…cviklový hummus
Tatiana Leová
Trochu libanonskej kuchyne…cviklový hummus
6
NOV

Cez víkend som sa konečne dostala ku knihe, na ktorú som si brúsila zuby už dlhšie. Ide o The Lebanese kitchen od Salmy Hage, ktorá má viac ako 50-ročné skúsenosti s varením tradičnej libanonskej kuchyne. Ako prvý som vyskúšala cviklový hummus – skvelé, chutné a rýchle jedlo. K tomu už len pita chlieb, a čerstvá koriandrová vňať.

Púpavové pesto s makom
Púpavové pesto s makom
12
SEP

Máte radi pesto? Doma si môžete pripraviť rôzne pesto, napríklad aj z púpavy.

Leto plné ovocia
Mirka
http://www.sxc.hu/photo/1302152
26
JUN

Šťavnaté leto je tu a dopraje nám kopec šťavnatého ovocia. Prečo je dobré konzumovať dostatok ovocia? Ktoré ovocie preferovať, ktorému sa "venovať" pomenej?  

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana