Trochu libanonskej kuchyne…cviklový hummus
Tatiana Leová
Cez víkend som sa konečne dostala ku knihe, na ktorú som si brúsila zuby už dlhšie. Ide o The Lebanese kitchen od Salmy Hage, ktorá má viac ako 50-ročné skúsenosti s varením tradičnej libanonskej kuchyne. Ako prvý som vyskúšala cviklový hummus – skvelé, chutné a rýchle jedlo. K tomu už len pita chlieb, a čerstvá koriandrová vňať.
6. NOV 2013
SUROVINY
- 400g konzerva cíceru
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL tahini pasty
- 2 uvarené červené repy
- Šťava z 1 citróna
- Soľ
- Olivový olej
POSTUP
Všetky ingrediencie okrem olivového oleja rozmixujeme dohladka, naložíme do misky a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s pita chlebom.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)