Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (2. časť)

V druhej časti si povieme postup, ako pripraviť nakladaný syr a marinované tofu.

Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (2. časť)
15. JAN 2014

4, Nakladaný syr

SONY dsc

  • Syr (feta, balkánsky, kozí syr, hermelín..)
  • Extra virgin olivový olej
  • Hrsť byliniek (ja som použila estragón, kôpor a koriander)
  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • 1ČL strúhanej kôry z bio citróna
  • Chilli podľa chuti
  • Hrubozrnná soľ

Na spodok skleneného pohára vrstvíme bylinky, citr.  kôru, chilli, soľ, cesnak a syr a zalejeme olivovým olejom. Bylinky nesmú vyčnievať z oleja, splesniveli by. Necháme odležať v chladničke aspoň týždeň. Syr sa hodí do šalátovalebo sa podáva ako tapas. Zvyšný olej sa výborne hodí do záliviek na šaláty, nátierok, marinád.

5, Tofu marinované v bylinkách s pestom z kôpru, koriandru a sušených rajčín

  • Tofu
  • Extra virgin olivový olej
  • Hrsť byliniek (ja som použila koriander a kôpor)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • parmezán
  • Sušené rajčiny
  • Píniové oriešky (alebo slnečnicové semienka)
  • Hrubozrnná soľ

Najprv si pripravíme pesto. 2/3 byliniek rozotrieme spolu s olivovým olejom, 2 strúčikmi cesnaku, orieškami, sušenými rajčinami , parmezánom a soľou v mažiari na hladkú pastu. Tofu pozdĺžne rozkrojíme napoly. Polku natrieme pestom, priklopíme druhou polkou a vrch potrieme pestom. Dáme do sklenej nádoby , zalejeme zmesou olivového oleja, zvyšných byliniek a cesnaku nakrájaného na plátky . Marinujeme v chladničke aspoň 2-4 dni, nech sa všetky chute spoja. Potom už len grilujeme z oboch strán, pokvapkáme bylinkovým olejom a podávame s basmati ryžou/cous-cousom/pšenom/bulgurom podľa chuti.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Spracovanie byliniek – soľ, marináda, pesto a nakladaný syr (2. časť)

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.