Vegetariánsky tataráčik
Pozeráte nebíčko v papuľke? Ak áno, určite ste videli, ako Židek robil túto dobrotu. Hneď som ju musela vyskúšať a podarilo sa, dokonca som prekvapená, že má chuť naozaj ako tatarák!
1. MÁJ 2014
Ingrediencie:
- 1 pohárik sušených paradajok
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 2 PL nesolených nepražených arašidov
- 2-3 struky cesnaku
- 2 PL parmezánu (podľa chuti, môžete použiť aj viac, alebo nemusíte vôbec)
- 1 dlc olivový olej (môžete použiť aj ľanový, bodliakový, orieškový....)
Postup:
Všetky suroviny dajte do mixéra. Aj keď odporúčam najskôr pomlieť arašidy, aby vám neostali v zmesi veľké kusy. Všetko poriadne zalejte olivovým olejom, lebo oriešky a celá zmes ho vpije naozaj veľa. Zmes by nemala byť suchá, olej pomôže, aby vznikla roztierateľná pasta. Najlepšie je, ak celá nátierka chvíľu odleží v chladničke a všetky chute sa prepoja.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)