Dobrý quiche vie byť chutným dezertom alebo pokojne aj hlavným chodom, keď k nemu pridáte šalát. Tento je šťavnatý a hlavnú úlohu v ňom hrajú karfiolové a kalerábové listy.
Cez víkend som trochu relaxovala na záhrade. Pooberala som poslednú úrodu cukín a rajčín. Polka nasadeného šalátu žiaľ neprežila nočné mrazy, ale zato koriandru a špenátu sa nič nestalo…Tak som ich využila do jesenného šalátu, k tomu grilovaný steak a aromatické koriandrové pesto, ktoré sa výborne hodí k rybám…Skvostná večera hotová za 15 minút.
Nie veľa ľudí vie, že mexická kuchyňa patrí medzi jednu z najzdravších na svete! Vďačí za to najmä tomu, že využíva veľa čerstvých surovín, nízko koncentrovaných sacharidov (strukoviny, zeleninu…), korenie, ktoré podporuje detoxikáciu organizmu (oregano, koriander), zrýchľuje metabolizmus (čili) a stabilizuje cukor v krvi (škorica).
Niekedy sa stáva, že nemáme náladu na dobré mäsko, a tak ma napadlo, že sa inšpirujem u Libanoncov, ktorý v našom meste často robia kebab. Pripravím si tak ľahký vegetariánsky obed, ktorý ma dostatočne zasýti aj bez toho, aby obsahoval mäso. Pre extra radosť zo štedrého a chutného obeda odporúčam doplniť humus fetou, citrónom a čerstvým petržlenom.
Ak ste dostali chuť na mäso, a pritom stále trváte, že chcete ľahký obed, skúste tento kurací bulger so šalátom.
Žiadne nudné kuracie prsia. Tieto majú grády, sú šťavnaté, slané, sladké, štipľavé, skrátka jedna báseň. Ak potrebujete rýchlo niečo ukuchtiť, tak toto je výborný tip na rýchle a úžasné jedlo.
Aj vás zaujal ten názov? Tento recept vyzerá ako cestoviny zo zeleninou, ale žiadne tagliatelle sa v ňom nenachádzajú. Inak je to výborný tip na ľahkú večeru.
Vonku krásne svieti slniečko a tak sme si nedávno uvarili niečo naozaj letné – svieži šalát s chrumkavou zeleninou, ktorý dokonalo zasýti. Hodí sa ako hlavné jedlo, aj ako prílohový šalát a je mimoriadne vhodný do práce, do školy alebo na piknik do prírody. Tak dochrumkania!
Hľadáte chutné a výživné jedlo, ktoré pripravíte za pár minút? Nech sa páči, pripravte si nákyp, ktorým uspokojíte svoje chuťové poháriky.
Vymenila som obyčajnú krupicu za tú pohánkovú. Vzniká mlynským spracovaním pohánky, je prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná, s obsahom vlákniny, vitamínov, minerálov a rutínu s pozitívnym účinkom na srdce a cievy. A teda hodnotná a výživná pre deti aj dospelých. Práve kôli vláknine je toto jedlo veľmi sýte, a guličky sú „hutnejšie“ ako z bielej krupice.
Cuketová sezóna sa začala, preto trhajte, krájajte, varte alebo grilujte čo to dá, cuketky sú výnimočne ľahké ako obed či večera, hodia sa výborne k cestovinám a na grile sú skvelé aj ako príloha k mäsu. Cuketa je príbuznou tekvice a ideálnou zeleninou napríklad aj na odtučňovaciu diétu. Málo kalórií, vysoký obsah vody, vysoký obsah draslíku a provitamínu A, a navyše výborná chuť!
Jednoduchý recept, z málo ingrediencií, rýchle, zdravé a sýte jedlo aj pre veľkých jedákov. Baklažán. Dužina obsahuje určité množstvo uhľohydrátov, malé množstvo bielkovín a prakticky žiaden tuk. Minerály a vitamíny v ňom majú funkciu prírodného diuretika – podporujú tvorbu moču a činnosť obličiek, pomáha tiež pri fungovaní žlčníka a podporuje trávenie.
Stále rozmýšľate nad novým jedlom, ktoré by bolo chutné, výživne a zároveň nenáročné? Máme pre vás ďalší chutný a zdravý recept, ktorý nám poslala naša čitateľka. Vyskúšali sme ho a nemôžeme si ho nechať pre seba, lebo toto jedlo je jednoducho fantastické.
V posledných rokoch sa hliva ustricová dostala do rebríčka top potravín, ktoré majú liečivé účinky. Aj preto ju odborníci na výživu a lekári odporúčajú zaradiť do svojho jedálnička a konzumovať pravidelne.
V poslednej dobe sa rozšírili informácie o priaznivých účinkoch hlivy ustricovej na naše zdravie. Na trhu sa objavilo množstvo vyživových doplnkov z tejto huby, ktoré sú doporučované aj viacerými výživovými poradcami. Najviac výživných látok získate konzumáciou čerstvej potraviny, a preto vám ponúkame recept z hlivy ustricovej, ktorý vám určite zachutí.
Ak sa cítite nafúknutí, totálne plní a bez energie, skúste si naordinovať deň ľahkých jedál. Stavte na zeleninu, ktorá vám pomôže zrýchliť metabolizmus a osvieži nielen váš traviaci trakt. Máme pre vás tip na zdravé zeleninové menu.
Na slano, či na sladko. Malé žltkasté guličky alias pšeno si môžete pripraviť na množstvo variant. Dá sa pripraviť ako hlavné jedlo, príloha, raňajková kaša, dezert, či pridať do polievok a nátierok. Pšeno je proste mňam...ak ho pripravíte chutne a hlavne s láskou.
Avokádo je pokladom medzi ovocím, a to i napriek vyššej energetickej hodnote. Ak ste mu doteraz neprišli na chuť, pripravte si spolu s nami chutnú nátierku!
Milé, chutné, zdravé a vhodné na všestrannú úpravu - i takto môžeme charakterizovať rozličné druhy tekvicovej zeleniny.Pripravte si spolu s nami ľahký obed či večeru z cukety, patizónu a baklažánu.
Tento recept sme vyskúšali nedávno. Veľmi chutné a ľahké jedlo na teplé letné dni. Navyše tekvica má sezónu, takže jej kúpite veľa a lacno.