Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Dusená cuketka s kuskusom

Cuketová sezóna sa začala, preto trhajte, krájajte, varte alebo grilujte čo to dá, cuketky sú výnimočne ľahké ako obed či večera, hodia sa výborne k cestovinám a na grile sú skvelé aj ako príloha k mäsu. Cuketa je príbuznou tekvice a ideálnou zeleninou napríklad aj na odtučňovaciu diétu. Málo kalórií, vysoký obsah vody, vysoký obsah draslíku a provitamínu A, a navyše výborná chuť!

Dusená cuketka s kuskusom
5. AUG 2013

    SUROVINY

    (cca 2 porcie)

    • 2 ks cuketky
    • 2 ks paradajky
    • 1 ks kápia alebo mäsitá paprika
    • Malá cibuľka
    • 2 PL domáci kečup alebo pretlak
    • Kurkuma
    • Soľ, korenie


    Nakrájame umytú zeleninku, na panvici orestujeme na kvalitnom olivovom oleji cibuľku a pridáme všetku nakrájanu zeleninu. Chvíľku restujeme, potom trochu podlejeme a dusíme asi 5 minút na miernom ohni. Dávame pozor aby sa nám nerozvarila.

    Na záver varenia pridáme domáci kečup alebo paradajkový pretlak, kurkumu, ľubovolné bylinky, soľ a okoreníme. Servírujeme s celozrnnými cestovinami alebo celozrnným kuskusom.


    Autor článku

    bencova

    Zuzana Benčová

    Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

    http://www.fitrecepty.com/

    Ďalšie články od autora

    DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

    Diskusia k článku - Dusená cuketka s kuskusom

    Nový príspevok

    Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.