Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Powerfood Chef Lunch: Energická a zdravá mexická „quesadilla“

Nie veľa ľudí vie, že mexická kuchyňa patrí medzi jednu z najzdravších na svete! Vďačí za to najmä tomu, že využíva veľa čerstvých surovín, nízko koncentrovaných sacharidov (strukoviny, zeleninu…), korenie, ktoré podporuje detoxikáciu organizmu (oregano, koriander), zrýchľuje metabolizmus (čili) a stabilizuje cukor v krvi (škorica).

Powerfood Chef Lunch: Energická a zdravá mexická „quesadilla“
21. OKT 2013
Navyše jedlá mexickej kuchyne sú rýchle na prípravu, a preto je super mať doma v zásobe pár pšeničných alebo kukuričných placiek, do ktorých si rýchlo zapečiem kvalitný a dobre stráviteľný obsah. Vyskúšajte so mnou skvelú mexickú "quesadillu" ako rýchly a zdravý obed, ktorý vás bez pochýb dobre zasýti.

 

Čas prípravy: 10 min. Množstvo: 2 osoby 
Čas varenia: 15 min.  Celkový čas: 25 min.

SUROVINY 

  • 2 väčšie placky 50 g (2 ks)
  • Kuracie horné stehná 200 g
  • Tvrdý syr, ideálne čedar 100 g (2-krát malá hrsť )
  • Olivový olej 60 ml (4 PL)
  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 2 struky
  • Paprika červená, žltá alebo zelená 2 ks
  • Paradajky 2 ks
  • Marináda: Morská soľ + čierne korenie ½ ČL + rímska rasca (cumin) 1 ČL + koriander 1 ČL + čili (alebo kajenké korenie) 1 ČL + sladká paprika 1 ČL + škorica 1 ČL + kôra z limetky

POSTUP 

1. V mažiari rozdrvím všetky suché korenia a pridám olivový olej. Marinádou okorením mäso nakrájané na drobné rezančeky a opečiem cca 4 minúty

2. Mäso si preložím na tanier a medzitým na zvyšnom tuku cca 3-4 minúty opečiem na drobno nakrájanú zeleninu

3. Primiešam k zelenine mäso a postupne plním placku preloženú napoly, posypem syrom a zapečiem na suchej panvici tak, aby bola placka chrumkavá

4. Podávam so smotanou, čerstvým koriandrom a na záver quesadillu pokvapkáme čerstvou limetkou

P.S.: Mäso opekám sprudka, aby sa mi príliš nevysušilo. Ideálne je robiť všetko na jednej panvici. Čerstvý koriander podávaný na záver do náplne pridáva jedlu extra hodnotu.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Powerfood Chef Lunch: Energická a zdravá mexická „quesadilla“

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.