Zapekaný baklažán s cícerom
Stále rozmýšľate nad novým jedlom, ktoré by bolo chutné, výživne a zároveň nenáročné? Máme pre vás ďalší chutný a zdravý recept, ktorý nám poslala naša čitateľka. Vyskúšali sme ho a nemôžeme si ho nechať pre seba, lebo toto jedlo je jednoducho fantastické.
Tento recept sme opäť dostali od našej čitateľky Cyrily, ktorá nám prezradila, že je diabetička. Takže vo veku 26 rokov je nútená stravovať sa zdravo, čo jej však problém nerobí. A že jej jedlá sú aj úžasne chutné, o tom svedčí aj recept, ktorý nám poslala.
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 40 minút
SUROVINY:
400 g cíceru
1 veľký baklažán
5 ks paradajok
1 cibuľa
300 g mozarelly
štipka soli, kurkumy,
mletá paprika
provensálske korenie
olivový olej
POSTUP:
Baklažán si nakrájate na kolieska a rozložíte na plech. Jemne osolíte, posýpete provensálskym korením a pokvapkáte olivovým olejom. Vložíte do rúry a pečiete na 170 stupňoch, kým nezmäknú, zhruba 20 minút. Pokiaľ sa baklažán upečie a vychladne, v hrnci opražíte cibuľku na oleji. Pridáte olúpané paradajky, štipku soli, kurkumy, mletej papriky a korenia a dusíte. Pridáte cícer, premiešate a celú zmes vylejete do zapekacej misy. Na cícerovú zmes poukladáte krúžky baklažánu, na ktoré poukladáte tenké krúžky mozarelly. Trochu si to okorente, podľa toho, či máte radi výrazné chute. Spravíte ešte jednu vrstvu z baklažánu a mozarelly a dáte zapiecť do zlata.
Poznámka:
Nepoužívajte paradajkový pretlak, ale olúpané paradajky, spraví vám to lepšiu chuť. Buď si ich kúpite hotové v konzerve, alebo stavte na čerstvosť. Vložte paradajky do horúcej vody, keď prasknú, vyberiete ich a olúpete. Takisto cícer, buď ho použijete z plechovky, alebo si ho deň predtým nechajte namočiť do vody, aby zmäkol.