Kuracie nudličky marinované v domácej paradajkovej salse s tofu a ryžou basmati
Žiadne nudné kuracie prsia. Tieto majú grády, sú šťavnaté, slané, sladké, štipľavé, skrátka jedna báseň. Ak potrebujete rýchlo niečo ukuchtiť, tak toto je výborný tip na rýchle a úžasné jedlo.
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
-
2 kuracie prsíčka
-
1 výživkovú fľašu domácej paradajkovej salsy
-
2 čerstvé paradajky
-
3ks sušené paradajky aj s olejom, v ktorom sú naložené,
-
5 lístkov čerstvej bazalky
-
1/2 výživkovej fľaše domáceho pesta
-
1 malú konzervu sterilizovanej kukurice
-
1 biele tofu
-
soľ, korenie, chílli korenie
-
1PL agáve sirup
-
1 hrnček ryže basmati (ak to bude večera - bez ryže)
Postup prípravy:
Kuracie prsíčka umyjeme a osušíme a nakrájame na tenké nudličky / pásiky /. V mise si zmiešame paradajkovú salsu, pesto, koreniny, soľ a agáve. Rozmixujeme čerstvé a sušené paradajky spolu s čerstvou bazalkou a zmiešame so salsou a pestom. Urobíme z toho marinádu. Kuracie prsia naprudko krátko opražíme, osolíme, vyberieme a pridáme do marinády.
Prisypeme do marinády aj kukuricu. Necháme 1/2 hodinku marinovať - ak sa ponáhľame, nemusíme. Dáme do zapekacej misky a 25 minút pečieme, kým nám na povrchu mäsíčko nezhnedne. Nakrájame tofu na nudličky a zamiešame ho ku mäsku. Tofu na seba krásne natiahne všetky chute a celé to bude MŇAM. Pripravíme ryžu basmati podľa návodu a papkáme :-)
Diskusia k článku - Kuracie nudličky marinované v domácej paradajkovej salse s tofu a ryžou basmati