Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Quiche z karfiolu a kalerábových listov

Dobrý quiche vie byť chutným dezertom alebo pokojne aj hlavným chodom, keď k nemu pridáte šalát. Tento je šťavnatý a hlavnú úlohu v ňom hrajú karfiolové a kalerábové listy.

Quiche z karfiolu a kalerábových listov
19. OKT 2013

SUROVINY

  • karfiol aj s listami
  • pár stúčikov cesnaku
  • trocha masla
  • 2 vajíčka
  • kyslá smotana
  • čierne korenie, soľ
  • petržlenová vňať
  • bazalka
  • listkové cesto
  • syr niva

POSTUP

Karfiol a cesnak nakrájame na plátky, osmáhneme ich na masle, podlejeme smotanou, posolíme, pridáme čierne korenie. Karfiol prevaríme na al dente (nie na kašu). Odstavíme z ohňa, primiešame vajíčka, na rezance nakrájane karfiolové listy, bazalku a petržlenovú vňaťku. Stonky z listov som nasekala ako spargľu a dala zapiecť navrch.

Do formy na tortu dáme na spodok papier na pečenie, vykrojíme z lístkového cesta dno a pásik na boky až do roviny formy. Vidličkou napicháme dno. Nalejeme zmes, založíme kraje cesta, poukladáme syr nivu a stonky a kúsky lístkov ako i lístky z karfiolového hlubu. Pečieme - dala som na 180 °C na 20 min zakryté iným plechom, kde sa piekli koláčiky. Potom som ho odkryla a dopiekla 10min.

quiche

Vyberieme z formy, položíme na rošť, aby sa pri chladnutí nesparil spodok a nebol mokrý. Výborna kombinácia chuti bazalka- kalerabove listy bude este rezonovať aj v inom jedle, lebo som zlúčila náhodne chute, ktoré sami seba podporujú ...

Trošičku vychladený nakrájame na rezy a podávame so šalátom alebo uhorkou, alebo cviklou. Poliate horúcim maslom s lupienkovou soľou..s bielym vínom...s jasmínovým čajom..


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Quiche z karfiolu a kalerábových listov

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.