Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Steak z tuniaka s jesenným šalátom z húb, tekvice a špenátu s koriandrovým pestom

Cez víkend som trochu relaxovala na záhrade. Pooberala som poslednú úrodu cukín a rajčín. Polka nasadeného šalátu žiaľ neprežila nočné mrazy, ale zato koriandru a špenátu sa nič nestalo…Tak som ich využila do jesenného šalátu, k tomu grilovaný steak a aromatické koriandrové pesto, ktoré sa výborne hodí k rybám…Skvostná večera hotová za 15 minút.

Steak z tuniaka s jesenným šalátom z húb, tekvice a špenátu s koriandrovým pestom
28. OKT 2013

SUROVINY 

Ingrediencie na tuniaka:

  • 2 steaky z tuniaka
  • čerstvý rozmarín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1PL citrónovej šťavy
  • soľ, čierne mleté korenie
  • 1/2 chilli papričky

 

Ingrediencie na šalát:

  • baby špenát
  • tekvica (ja som použila hokkaido)
  • huby (v mojom prípade hliva a šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • limetková šťava
  • tekvicové semienka
  • soľ, čierne mleté korenie

 

Ingrediencie na koriandrové pesto:

  • Hrsť koriandru
  • 4-5 PL olivového oleja
  • 1PL tekvicových semienok (kľudne môžete použiť píniové oriešky/vlašské orechy/slnečnicové semienka)
  • 1PL limetkovej šťavy
  •  Soľ , čierne mleté korenie
  • 2PL parmezánu

 

POSTUP

Tuniaka marinujeme v zmesi olivového oleja, citrónovej štavy, plátkov cesnaku, nakrájaného rozmarínu a nakrájanej chilli papričky. Necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny. Tuniaka osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme. Grilujeme na rozpálenej panvici z každej strany cca 3 minúty (závisí od hrúbky mäsa).

Na olivovom olej speníme najemno nakrájanú cibuľu, plátky cesnaku, pridáme tekvicu nastrúhanú škrabkou na zemiaky, šampiňóny a nakoniec špenát (ja som do panvice prihodila len polku, druhú som použila surovú), dusíme do al dente. Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a posypeme tekvicovými semienkami.

Všetky ingrediencie na pesto rozmliaždime v mažiari a podávame ku steaku.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Steak z tuniaka s jesenným šalátom z húb, tekvice a špenátu s koriandrovým pestom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.