Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Tvarohovo-pohánkové guličky

Vymenila som obyčajnú krupicu za tú pohánkovú. Vzniká mlynským spracovaním pohánky, je prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná, s obsahom vlákniny, vitamínov, minerálov a rutínu s pozitívnym účinkom na srdce a cievy. A teda hodnotná a výživná pre deti aj dospelých. Práve kôli vláknine je toto jedlo veľmi sýte, a guličky sú „hutnejšie“ ako z bielej krupice.

Tvarohovo-pohánkové guličky
7. AUG 2013

A aj keď finále možno vyzerá ako dezert, určite vás nasýti aj ako hlavný chod. Keďže sa do guličiek nepridáva veľa cukru, osladila som ich na tanieri bio čučoriedkovým džemom z Greentree cafe (zloženie je čučuriedky, jablkové pyré, pektín).

SUROVINY

  • 250 g hrudkového tvarohu (1 balenie)
  • 80 g pohánkovej krupice
  • 1 vajíčko
  • Štipka soli
  • Cca 2 PL hnedého nerafinovaného cukru

Na posýpku:

  • Drvený ľan
  • Mleté vlašské orechy
  • Mandľové lupienky Alebo čo doma nájdete :)
  • Plus roztopené maslo

POSTUP

Vajíčko, pohánkovú krupicu a tvaroh zmiešame spolu (najlepšie rukou). Vznikne nám krásne tvarovateľne cesto, z ktorého potom gúľame guličky. Z jednej dávky vznikne cca 15 väčších, odporúčam však robiť menšie. Tie veľké majú po uvarení trocha  tuhú konzistenciu. Hádžeme do vriacej vody a varíme cca 5-8 minút, po vyplávaní na vrch sú hotové.Nasucho opražíme oriešky na posýpku.a záver polejeme roztopeným maslom a na tanierik pridáme džem alebo omáčku z čerstvého ovocia.

gulicky


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tvarohovo-pohánkové guličky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.