Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido
Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na večeru, ste tu správne.
Ingrediencie:
- ryba podľa preferencií
- soľ, čierne korenie, kôpor, citrón
- môže byť sladká horčica
- mladá tekvica hokaido
- bylinky – rozmarín, tymian
- olivový olej
- špenát
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
Najskôr dobre umyjeme a nakrájame tekvicu na menšie kúsky, rozložíme ju na plech, polejeme olejom, posolíme a posypeme bylinkami. Pečieme na 170 stupňov Celzia asi 20 minút, kým nie je mäkká.
Kým sa tekvica pečie, rybu okoreníme z oboch strán, môžeme opatrne potrieť horčicou a položíme na ňu plátok citróna a dáme na papier na pečenie na olivový olej. Vložíme do rúry, kde sa už pečie tekvica. Trvá to cca 15 až 20 minút.
Špenát krátko podusíme, osolíme a pretlačíme doň 1 strúčik cesnaku. Môžeme podávať.
Zdroj: fitrecepty.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Trojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkou
Bleskový obed či večera. Budete prekvapení, ako skvelo môžu chutiť zeleninové špagety.
Tuniakové burgre s hráškom a kuskusom
Výnimočne jednoduché jedlo a vyvážená lahodná chuť sú pre tento recept typické.
Grilovaná zelenina s cícerom a krutónmi
Grilovaná zelenina je príjemným spestrením jedálnička.