25. AUG 2016

Tuniakové burgre s hráškom a kuskusom

Výnimočne jednoduché jedlo a vyvážená lahodná chuť sú pre tento recept typické.

Suroviny:

  • 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1/3 hrnčeka celozrnného kuskusu
  • 2 PL celozrnnej strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 pór (biela časť)
  • 1/2 hrnčeka cukrového hrášku (mrazený)
  • 1 PL balzamikového krému
  • 1/2 PL kokosového cukru
  • hrsť petržlenovej vňate
  • himalájska soľ, korenie
  • 5 PL kokosového tuku na pečenie

Postup:

Kuskus namočíme do horúcej vody a necháme ho nasiaknuť. Pór nakrájame na drobné kúsky a mierne prepražíme na 1 PL kokosového tuku, asi po 1. minúte pridáme mrazený hrášok, restujeme približne 2 minúty a odstavíme. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Zmiešame tuniaka, nasiaknutý kuskus, petržlenovú vňať, strúhanku, vajce, balzamikový krém, kokosový cukor, soľ a korenie. K premiešanej zmesi pridáme pór s hráškom a jemne premiešame. Rozohrejeme si grilovaciu panvicu s kokosovým tukom. Tvarujeme burgre o priemere 6 cm a výške asi 1 cm. Pečieme, kým nie sú krásne chrumkavé. Podávame s čerstvou zeleninou, alebo zeleninovým pyré.

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakomBryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom

Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.

 

Kváskové krekryKváskové krekry

Zdravé krekry, ktoré sú stvorené na maškrtenie. 

 

 

Nátierka z mungo fazuliekNátierka z mungo fazuliek

Mungo  sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok. 

 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tuniakové burgre s hráškom a kuskusom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.