7. SEP 2016

Trojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkou

Bleskový obed či večera. Budete prekvapení, ako skvelo môžu chutiť zeleninové špagety.

Suroviny

  • 1 cuketa
  • 1 mrkva
  • 100 g čiernych sépiových špagiet (použiť môžete akékoľvek)
  • 8 ks šampiňónov
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/2 krabičky ryžovej smotany 
  • himalájska soľ podľa vašej chuti
  • korenie a sušený cesnak podľa chuti

Postup prípravy

Vo vriacej osolenej vode si uvaríme sépiové špagety. Cuketu a mrkvu si umyjeme (ak chceme, tak aj ošúpeme), pripravíme si špiralizér  a natočíme si na ňom špagety. Nakrájame si šampiňóny. Panvicu rozohrejeme, pridáme do nej sépiové aj zeleninové špagety,  šampiňóny, sušený cesnak, korenie a soľ a krátko, asi len 2 minúty, ich orestujeme. Odstavíme. Do nádobky od ponorného mixéru vložíme viac ako polovicu orestovaných šampiňónov a zalejeme ich ryžovou smotanou. Rozmixujeme na krém, dosolíme a dochutíme korením a dáme ešte prevrieť na samostatnú panvicu. Jedlo naberieme na tanier a polejeme smotanou.

Zdroj: zdravienatanieri.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Tuniakové burgre s hráškom a kuskusomTuniakové burgre s hráškom a kuskusom

Výnimočne jednoduché jedlo a vyvážená lahodná chuť sú pre tento recept typické.

 

Grilovaná zelenina s cícerom a krutónmiGrilovaná zelenina s cícerom a krutónmi

Grilovaná zelenina je príjemným spestrením jedálnička. 

 

Vegánsky jačmenný šolet s tempehomVegánsky jačmenný šolet s tempehom

Originálne prevedenie tohto jedla  je vždy s mäsitou zložkou, najčastejšie s husacím mäsom. 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Trojfarebné zeleninové špagety s hubovou vegánskou omáčkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.