Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Teplý zemiakovo-šošovicový šalát

Broňa Horváthová

Šosovica má veľa bielkovín a vysoký obsah vlákniny, takže vás spolu so zemiakmi nasýti. 

Teplý zemiakovo-šošovicový šalát
10. MAR 2016

SUROVINY

(pre 2 osoby)

  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1 plechovka (400 g) kvalitnej šošovice, môže sa nahradiť červenou šošovicou, ktorá je raz-dva uvarená
  • 1 menšia červená cibuľa
  • hrsť pokrájanej pažítky
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čerstvé namleté korenie
  •  + syr s modrou plesňou / slaninka/ tofu / sušené paradajky / kozí syr / feta/ čierne olivy / tuniak...

POSTUP

Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme a nakrájame na kúsky. Šošovicu zlejeme, opláchneme. Na olivovom oleji opečieme pretlačený cesnak a polovicu cibuľky nakrájanej nadrobno. Pridáme zemiaky, zľahka opečieme, prisypeme šošovicu. Dobre osolíme, okoreníme, premiešame. Prisypeme nadrobno pomrvený syr a necháme ho rozpustiť. Ešte teplý šalátik zmiešame so zvyškom cibuľky a pažítkou. Výborne chutí s gréckym bielym jogurtom.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/03/teply-zemiakovo-sosovicovy-salat.html

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Teplý šalát z hokaida, fialovej mrkvy a pak choi s orechamiTeplý šalát z hokaida, fialovej mrkvy a čínskej kapusty s orechami

Recepty Henriety Peškovičovej sú plné farby a fantázie. Presne taký je aj tento šalát.

 

Šalát zo zelených fazuliek, brokolice, cvikle a grilovaných kuracích pŕsŠalát zo zelenej šošovice a tofu

Ľahký, štipľavý, zdravý, orientálny a hotový za pár minút. Ideálna päťkombinácia vlastností na lenivú večeru!

 

 

Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)

Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Teplý zemiakovo-šošovicový šalát

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.