Teplý zemiakovo-šošovicový šalát
Šosovica má veľa bielkovín a vysoký obsah vlákniny, takže vás spolu so zemiakmi nasýti.
SUROVINY
(pre 2 osoby)
- 5 stredne veľkých zemiakov
- 1 plechovka (400 g) kvalitnej šošovice, môže sa nahradiť červenou šošovicou, ktorá je raz-dva uvarená
- 1 menšia červená cibuľa
- hrsť pokrájanej pažítky
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čerstvé namleté korenie
- + syr s modrou plesňou / slaninka/ tofu / sušené paradajky / kozí syr / feta/ čierne olivy / tuniak...
POSTUP
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme a nakrájame na kúsky. Šošovicu zlejeme, opláchneme. Na olivovom oleji opečieme pretlačený cesnak a polovicu cibuľky nakrájanej nadrobno. Pridáme zemiaky, zľahka opečieme, prisypeme šošovicu. Dobre osolíme, okoreníme, premiešame. Prisypeme nadrobno pomrvený syr a necháme ho rozpustiť. Ešte teplý šalátik zmiešame so zvyškom cibuľky a pažítkou. Výborne chutí s gréckym bielym jogurtom.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/03/teply-zemiakovo-sosovicovy-salat.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Teplý šalát z hokaida, fialovej mrkvy a čínskej kapusty s orechami
Recepty Henriety Peškovičovej sú plné farby a fantázie. Presne taký je aj tento šalát.
Šalát zo zelenej šošovice a tofu
Ľahký, štipľavý, zdravý, orientálny a hotový za pár minút. Ideálna päťkombinácia vlastností na lenivú večeru!
Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)
Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera.