22. FEB 2016

Šalát zo zelenej šošovice a tofu

Broňa Horváthová

Ľahký, štipľavý, zdravý, orientálny a hotový za pár minút. Ideálna päťkombinácia vlastností na lenivú večeru!

Suroviny

  • 1 hrnček zelenej šošovice (puy) 
  • 1 balenie tofu
  • 1 čili paprička
  • 1 veľká alebo 6 cherry paradajok
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • hrsť mandlí (nemusí byť)
  • koriandrová vňať
  • 1 ČL mletého koriandru
  • 2 ČL kumínu
  • 1 ČL nadrveného čierneho korenia
  • soľ
  • olivový olej

Postup

Šošovicu premyjeme a uvaríme na skus. Zlejeme a necháme vychladnúť. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú čili papričku. Do panvice pridáme nakrájané paradajky, opečieme, prihodíme tofu na kocky. Osolíme, okoreníme. Do panvice vrátime šošovicu a nakrájané mandle, ktoré sme opiekli na suchej panvici. Primiešame hrsť koriandrovej vňate.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/06/salat-z-puy-sosovice-s-tofu.html

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)

Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera. 

 

 

Žeruchovo rajčinový šalátik so sezamomŽeruchovo-rajčinový šalát so sezamom

Osviežujúci šalát na každý deň. 

 

 

Zeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkomZeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkom

Ľahký šalát vhodný aj na obed. 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šalát zo zelenej šošovice a tofu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.