Šalát zo zelenej šošovice a tofu
Ľahký, štipľavý, zdravý, orientálny a hotový za pár minút. Ideálna päťkombinácia vlastností pre lenivú večeru!
Suroviny
- 1 hrnček zelenej šošovice (puy)
- 1 balenie tofu
- 1 čili paprička
- 1 veľká alebo 6 cherry paradajok
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- hrsť mandlí (nemusí byť)
- koriandrová vňať
- 1 ČL mletého koriandru
- 2 ČL kumínu
- 1 ČL nadrveného čierneho korenia
- soľ
- olivový olej
Postup
Šošovicu premyjeme a uvaríme na skus. Zlejeme a necháme vychladnúť. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú čili papričku. Do panvice pridáme nakrájané paradajky, opečieme, prihodíme tofu na kocky. Osolíme, okoreníme. Do panvice vrátime šošovicu a nakrájané mandle, ktoré sme opiekli na suchej panvici. Primiešame hrsť koriandrovej vňate.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/06/salat-z-puy-sosovice-s-tofu.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)
Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera.
Žeruchovo-rajčinový šalát so sezamom
Osviežujúci šalát na každý deň.
Zeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkom
Ľahký šalát vhodný aj na obed.