Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Šalát zo surovej zeleniny s avokádovou ,,majonézou”

Šalát je dobrota, ktorá vás určite nesklame. Hodí sa k vajíčkam natvrdo, posypaným mletými tymianovými pistáciami.

Šalát zo surovej zeleniny s avokádovou ,,majonézou”
27. JUL 2016

Potrebujeme

  • 1 menšiu bielu kapustu
  • 3 mladé mrkvy
  • 1 menšiu kvaku
  • 1 menší bulvový zeler
  • 1 veľkú červenú cibuľu
  • 2 jarné cibuľky s vňaťou
  • 2 mäkké tmavé avokáda (alebo nechajte zelené dozrieť 4 dni na parapete)
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 veľká lyžica domácej majonézy zo žÍtok, soli a olivového oleja
  • mleté čierne korenie z mlynčeka
  • troška mletej kurkumy
  • 2 malé lyžičky horčicového prášku (alebo podrviť horčicové semienka v mažiari)
  • šťavu z jedného citróna
  • morskú soľ
  • vňať z koriandra, petržlenu alebo zeleru, môže byť aj medvedí cesnak 

Postup

Zeleninu najprv ošúpte a potom pred strúhaním umyte. Strúhajte na hrubšie kúsky. Avokádo rozpoľte, vyberte kôstku, tú nepotrebujete – môžete ju použiť na klíčenie. Dužinu avokáda roztlačte vidličkou a pokvapkajte citrónovou šťavou. Pridajte soľ, mleté čierne korenie z mlynčeka, horčicový prášok a kurkumu. Ak nemáte horčicový prášok, rozdrvte horčicové semienka alebo pridajte dijonskú horčicu (chilli, limetovú kôru – tú však môžete vynechať). Pridajte smotanu, majonézu alebo urobte vegánsku verziu. Všetko vymiešajte a spojte s nastrúhanou zeleninou.  Ak máte doma saturejku alebo senovku grécku, pridajte ju k zelenine, bude vám lepšie tráviť. Výborné je pridať petržlenovú alebo koriandrovú vňať.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cícerový šalát s fetouCícerový šalát s fetou

Cícer je fantastická strukovina. 

 

Šošovicový šalát s hroznom a kozím syromŠošovicový šalát s hroznom a kozím syrom

Tento šalát je chutný už na pohľad a jeho príprava je veľmi jednoduchá, chute krásne harmonizujúce.

 

REBARBOROVÝ šalátRebarborový šalát

Ľahký, rýchly a chutný!


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šalát zo surovej zeleniny s avokádovou ,,majonézou”

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.