Recept pre štyri osoby
Ingrediencie
- 2 – 3 ks rebarbory
- 200 – 300 g rukoly alebo zmes šalátov, ktoré vám chutia (chuťovo by mala táto kombinácia obsahovať aj horké šaláty, podobné rukole)
- 4 šalotky
- slovenský biely syr alebo syr feta, príp. iný slaný syr
- za hrsť vlašských orechov
- lyžička medu
- olivový olej
- pečivo podľa vlastného výberu
Dressing
- 2 PL olivového oleja
- 2 ČL plnotučnej horčice
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 2 ČL medu
- soľ
- pár kvapiek malinového octu
Postup
Vlašské orechy nasekáme na malé kúsky. Šalotky nakrájame na kolieska, rebarboru umyjeme a nakrájame na pribl. 2 cm dlhé kúsky. Na olivovom oleji opražíme najskôr šalotku, po minúte pridáme aj rebarboru a na miernej teplote necháme dusiť, kým nie je rebarbora mäkká (max 5 min.). Potom pridáme med, premiešame a necháme vychladnúť.
Pripravíme si dressing: všetky hore uvedené ingrediencie poriadne premiešame. Dochutíme podľa vlastného gusta.
Na tanier naaranžujeme rukolu do tvaru hniezda, pridáme rebarboru s cibuľkou, fazuľové struky, posypeme syrom a orechmi, a nakoniec pokvapkáme dressingom. Servírujeme s pečivom.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Šalát pre gurmánov.
Pochúťka nielen pre vegetariánov.
Žeruchovo-rajčinový šalát so sezamom
Na dnešok stvorený, čo poviete?