Potrebujeme
- 150 g zelenej listovej zeleniny (šalát mix: rukola, špenát, rímsky šalát..)
- zeleninku podľa chute (redkvičku, paradajku, medvedí cesnak, olivy, sušené paradajky)
Postup
Zeleninku nakrájame na menšie kúsky, posypeme sezamom a dolejeme sezamový olej. Všetko dobre premiešame a hotovo.
Zemiaky
- 8 väčších zemiakov
- 3 lyžice kokosového oleja na varenie
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- korenie: kurkuma, himalájska soľ, červená paprika, rasca
Postup
Zemiačky dôkladne umyjeme (budeme ich piecť v šupke), nakrájame na malé kocky a vložíme do väčšej misy. Pridáme cibuľu nakrájanú na pásiky alebo kolieska. Potom si pripravíme zmes, ktorou zemiaky polejeme – v hrnci roztopíme kokosový olej, pridáme soľ a ostatné korenie, nakoniec do nej rozpučíme cesnak a nalejeme na zemiaky s cibuľkou. Poriadne premiešame. Takto ochutené zemiačky rozmiestnime na plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na cca 200 stupňov. Pečieme asi 1/2 hodiny (závisí od toho, akú máme rúru).
Zdroj: ravita.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pochúťka nielen pre vegetariánov.
Svieži feniklový šalát s granátovým jablkom
Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju, ako v šaláte.
Avokádovo-mangový šalát s lososom
Sýty šalát s puncom luxusu? Kombinácia avokáda a manga robí svoje.