18. MÁJ 2016

Svieži feniklový šalát s granátovým jablkom

Fenikel mnohí z nás poznajú skôr vo forme čaju, ako v šaláte. 

Potrebujeme na 4 porcie

  • 3 ks fenikla
  • zrniečka z polovice granátového jablka
  • jedno balenie syru feta (200 g)
  • citrónovú šťavu
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • soľ, olivový olej podľa chuti

Postup

Začneme s feniklom, ktorý si očistíme. Odstránime vonkajšie listy (tie sú totiž pomerne horké) a vyrežeme stonku v strede do tvaru V. Fenikel má podľa nás krásnu vôňu a je skutočne radosť krájať ho. Na tento skvelý šalát ho nakrájame na tenučké plátky a dáme do misky. Následne vyslobodíme zrniečka granátového jablka z kôry a pridáme k feniklu. Doplníme rozdrveným feta syrom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Nakoniec ešte pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa chuti môžeme pridať aj trošku olivového oleja.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Avokádovo-mangový šalát s lososomAvokádovo-mangový šalát s lososom

Sýty šalát s puncom luxusu? Kombinácia avokáda a manga robí svoje.

 

Tuniakovo-kuskusový šalátTuniakovo-kuskusový šalát

Tuniaka s kuskusom stačí dochutiť morskou soľou a bazalkou. 

 

Čakankový šalátČakankový šalát

Veľmi rada varím a varenie hrá dôležitú úlohu aj v mojom živote profesionálnej športovkyne.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Svieži feniklový šalát s granátovým jablkom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.