1. JUL 2016

Šošovicový šalát s hroznom a kozím syrom

Tento šalát je chutný už na pohľad a jeho príprava je veľmi jednoduchá, chute krásne harmonizujúce.

Budete potrebovať (zoznam surovín na 4 porcie)

  • 30 g delikátnej horčice 
  • 10 ml balsamico bieleho octu
  • 15 ml sezamového oleja
  • 20 g lesného medu
  • 110 g šošovice (v suchom stave, prípadne použite kvalitnú sterilizovanú šošovicu, ak si chcete ušetriť varenie)
  • 150 g čakanky červenej
  • 120 g kozieho syra polomäkkého alebo mozzarelly
  • 180 g tmavého hrozna
  • 100 g rukoly
  • morská soľ, čierne korenie, bobkový list  (ak budete šošovicu variť)
  • ražný kváskový chlieb alebo ražné žemle, prípadne zdravý chlieb podľa vášho výberu

Príprava

Uvarte šošovicu podľa návodu so soľou, celým čiernym korením a bobkovým listom. Uvarenú šošovicu nechajte na sitku odkvapkať. Z horčice, oleja, medu, octu, soli a korenia vyšľahajte za pomoci 30 ml horúcej vody dressing. Červenú čakanku potrhajte na kúsky a rukolu prekrájajte. Vložte šošovicu do misy, pridajte čakanku a rukolu a premiešajte s dressingom. Navrch nasypte natrhaný (nakrájaný) kozí syr alebo mozzarellu.

Podávajte s kváskovým alebo iným ražným, kvalitným celozrnným chlebíkom podľa vlastného výberu.

Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk

zdravedesiate

 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

REBARBOROVÝ šalátRebarborový šalát

Ľahký, rýchly a chutný!

 

Šalát so sezamomŠalát so sezamom a zemiakmi

Šalát pre gurmánov.

 

Jarný šalát s ricottouŠalát s ricottou

Pochúťka nielen pre vegetariánov.


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šošovicový šalát s hroznom a kozím syrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.