Šošovicový šalát s hroznom a kozím syrom
Tento šalát je chutný už na pohľad a jeho príprava je veľmi jednoduchá, chute krásne harmonizujúce.
Budete potrebovať (zoznam surovín na 4 porcie)
- 30 g delikátnej horčice
- 10 ml balsamico bieleho octu
- 15 ml sezamového oleja
- 20 g lesného medu
- 110 g šošovice (v suchom stave, prípadne použite kvalitnú sterilizovanú šošovicu, ak si chcete ušetriť varenie)
- 150 g čakanky červenej
- 120 g kozieho syra polomäkkého alebo mozzarelly
- 180 g tmavého hrozna
- 100 g rukoly
- morská soľ, čierne korenie, bobkový list (ak budete šošovicu variť)
- ražný kváskový chlieb alebo ražné žemle, prípadne zdravý chlieb podľa vášho výberu
Príprava
Uvarte šošovicu podľa návodu so soľou, celým čiernym korením a bobkovým listom. Uvarenú šošovicu nechajte na sitku odkvapkať. Z horčice, oleja, medu, octu, soli a korenia vyšľahajte za pomoci 30 ml horúcej vody dressing. Červenú čakanku potrhajte na kúsky a rukolu prekrájajte. Vložte šošovicu do misy, pridajte čakanku a rukolu a premiešajte s dressingom. Navrch nasypte natrhaný (nakrájaný) kozí syr alebo mozzarellu.
Podávajte s kváskovým alebo iným ražným, kvalitným celozrnným chlebíkom podľa vlastného výberu.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Ľahký, rýchly a chutný!
Šalát pre gurmánov.
Pochúťka nielen pre vegetariánov.