Pečená zelenina s kozím syrom
Marinovaná pečená zelenina s krémovým kozím syrom je fantastickou voľbou na večeru.
Suroviny
- 2 stredne veľké cukety
- 2 menšie baklažány
- 2 cvikly
- 2 ks novej cibuľky
- 150 g (1 balenie) krémového kozieho syra
- 1/2 hrnčeka kvalitného olivového oleja
- 2 PL balzamikovej glazúry
- 1 ČL granulovaného cesnaku
- štipka čili korenia
- korenie, soľ podľa potreby
Postup prípravy
Cviklu v šupke necháme variť asi 15 minút. Vyberieme ju, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Aj cuketu a baklažán nakrájame na kocky a opečieme na olivovom oleji asi 5 minút. Cuketu a baklažán vysypeme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pridáme k nim nakrájanú cviklu. Celé to osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a čili korenie, polejeme olivovým olejom a zakvapkáme balzamikovou glazúrou. Natrháme krémový kozí syr a posypeme ním zeleninu. Pečieme 15 minút na 200 stupňov Celzia. Na záver posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.
Zdroj: zdravienatanieri.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tekvicu môžeme zameniť za cukinu, papriku či batát.
Šalát s kuskusom mandľami a figami
Svieži šalát vždy poteší hladné bruško.
Šalát zo surovej zeleniny s avokádovou ,,majonézou”
Šalát je dobrota, ktorá vás určite nesklame. Hodí sa k vajíčkam natvrdo, posypaným mletými tymianovými pistáciami.