Cézar šalát
"Nepoznám nič lepšie ako dobré jedlo na konci ťažkého dňa, stráveného na kurte. Samozrejme, snažím sa jesť zdravo, ale aj zdravé jedlo musí byť chutné a tiež musí dobre vyzerať," povedala známa svetová tenistka Anna-Lena Groenfeld. Toto je jej obľúbené jedlo.
Počet porcií: 4
Čas na prípravu: 15 minút
Čas varenia: 10 minút
Suroviny
- 2 kuracie prsia
- šalát „Little gem" alebo rímsky šalát
- 40 g strúhaného parmezánu
Zálievka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 žĺtok
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžička worcestrovej omáčky
- 4 nakladané sardely (v oleji)
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 100 ml olivového oleja
Postup
Všetky suroviny na zálievku okrem olivového oleja dajte do mixéru a jemne rozmixujte. Potom pomaly pridávajte olej, pokým zálievka nezhustne do krémovej konzistencie. Pridajte lyžicu parmezánu a podľa potreby dochuťte. Kuracie mäso opečte na panvici z každej strany 4 až 5 minút, aby sa poriadne prepieklo. Potom nechajte vychladnúť a nakrájajte na kúsky. Narezané šalátové listy dajte do misy, pridajte kuracie mäso a zálievku. Šalát podávajte posypaný strúhaným parmezánom.
http://www.whirlpool.sk/recepty/rury
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Detox šalát s horčicovo-medovým dressingom
Chutný šalát, ktorý očistí telo a osvieži dušu.
Veľmi rada varím a varenie hrá dôležitú úlohu aj v mojom živote profesionálnej športovkyne.
Teplý šalát z hokaida, fialovej mrkvy a čínskej kapusty s orechami
Recepty Henriety Peškovičovej sú plné farby a fantázie. Presne taký je aj tento šalát.