Dá sa pripravovať nasladko či naslano, ja sladkú variantu zbožňujem. A tak isto aj naše 16-mesačné krsniatko Grétka
Banán s lesnými plodmi v nápoji. Úžasná kombinácia!
Čo poviete na niečo sladké? Chuťové poháriky sa určite potešia.
Zbožňujete ľadové čaje? Všetky? A čítate si ich zloženie? Ja som "čajoholik", takže teplé, vlažné, studené, ľadové, bylinkové, čierne, zelené, sladké aj menej sladké, všetky (okrem ovocných) mám rada. Lenže keď sa začítate do ich zloženia, hneď vás prejde chuť. Dokonca aj tie, čo sa tvária ako ochutené medom, obsahujú len necelé percento výťažkov z čaju, nepatrné množstvo medu a samý cukor a vodu.
Cícer je veľmi zdravou potravinou. Navyše skvelo chutí.
Príprava cesta spolu s výrobou a uvarením trvá maximálne hodinu a pol, dlhšie iba vtedy, ak robíte plnené cestoviny a tiež to závisí od zručnosti.
Kto povedal, že sa nedá upiecť bábovka bez múky? A teda aj bez lepku a ešte bez tuku. Toho zlého. A zato dobrého tuku, ktorý by mal byť náš každodenný.
Zachutili vám smoothies a neustále vás laká skúšať nové kombinácie? Čo poviete na tento?
Na prípravu tejto polievky som si vybrala karfiol, brokolicu a pór, pravidelná konzumácia brokolice totiž môže znížiť riziko chudokrvnosti, kardiovaskulárnych a rakovinových ochorení, zvýšiť imunitu, ovplyvniť proces starnutia buniek, kvalitu kostí aj zraku. Brokolica obsahuje viac vitamínu C ako citrusové plody.
Spoznajme zdravé chute stredného východu a pripravme si lahodné kuriatko!
Neviete, ako doplniť energiu? Skúste to s týmto smoothie.
Pôvodne to mala byť fazuľová polievka, ktorú robím tak často, ako sa dá. Ale keďže máme doma nový orbitrek (nový = vytiahnutý z pivnice, na ktorom som sa hecla a cvičila, koľko sa dalo, na fazuľku som akosi pozabudla. Inšpirácia na krém prišla vtedy, keď som nadvihla pokrievku. Biela fazuľka krásne rozvarená, zelenina – mrkva a zeler tak akurát, lebo tú som pridala neskôr.
Máte chuť na niečo osviežujúce? Táto zdravá zmrzlina vás dostane!
Toto je typický koláč. Len ma vždy odrádzalo to množstvo práškového cukru, čo tam išlo. Ale ak niektoré suroviny nahradíte a prepočítate množstvá a pomery, upečiete si výbornú dobrotu, ktorá nie je až taká kalorická a nezdravá ako pôvodný recept.
Vedeli ste, že základným problémom dnešných jogurtov už vôbec nie je ich obsah tuku, ale práve obsah cukru a chemikálií („éčiek“), ktoré sa v súčasnosti pridávajú do známych slovenských jogurtov.
Tento nápoj je ideálnom voľbou na raňajky či desiatu.
U nás doma by som so šalátom na obed neuspela. Nech by bol akokoľvek luxusný s kaviárom, píniovými orieškami, jogurtovo-smotanovo-jahodovo-banánovo-kokosovou omáčkou na mesiačikoch z rajčiny a z hrušky, posypaný africkými caparami, alebo čínskymi ríbezľami, alebo niečím ďalším, čo tak zahranične a luxusne znie. Preto robím kompromis. Ku každému jedlu pridám veľa zeleniny.
Tento koláč sme s dcérkou vymysleli spontánne, keď objavila nedávno chuť arašidového masla a nechcela si dať vziať lyžicu s pohárom. Mala som náhodou doma veľa ricotty, tak som sa rozhodla pre koláč blízky cheesecaku. Korpus som urobila ako krehké cesto, ale použila som kurrakanovú (prosovú) múku, špaldovú a maslo a 2 lyžice kokosového cukru.
Nefalšovaná slovenská bryndza s kuracím mäsom a domácim pestom. Aj vy ste dostali chuť?
Zelenina v kombinácii s kokosovým olejom je pokladom pre zdravie a navyše výborne chutí.