Karfiolovo-brokolicová DETOX polievka
Na prípravu tejto polievky som si vybrala karfiol, brokolicu a pór, pravidelná konzumácia brokolice totiž môže znížiť riziko chudokrvnosti, kardiovaskulárnych a rakovinových ochorení, zvýšiť imunitu, ovplyvniť proces starnutia buniek, kvalitu kostí aj zraku. Brokolica obsahuje viac vitamínu C ako citrusové plody.
INGREDIENCIE:
- brokolica
- menší karfiol
- pór stredne veľký
- 2 ks menších zemiakov – nemusia byť
- 1,5 l vody
- 1 ks BIO bujón alebo vegeta bez glutamanu sodného
- 2 ks bobkového listu
- soľ
POSTUP:
Pór nakrájame na ľubovoľne veľké kolieska, malé ružičky karfiolu a brokolice oddelíme a všetko umyjeme. Pórik pár sekúnd opražíme v hrnci na kvapke olivového oleja (veľmi rýchlo) a zalejeme horúcou vodou. Pridáme všetky ostatné ingrediencie, teda zeleninu, soľ bujón alebo vegetu a bobkový list. Podávame s petržlenovou vňaťkou – takýto chutný detox je super.