Lahodná zeleninová senzácia na kokosovom oleji
Zelenina v kombinácii s kokosovým olejom je pokladom pre zdravie a navyše výborne chutí.
Potrebujeme:
- 1 brokolicu
- 3 veľké hrste špenátu
- 1 kápiu
- avokádo
- cca 1,5 cm zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievkovú lyžicu čiernych horčičných semiačok
- cca 5 sušených citrónových lístkov
- 2 dcl kokosového mlieka
- 2 polievkové lyžice sušených wakame rias
- kokosový olej
- 1/2 čajovej lyžičky kardamonu
- soľ, korenie
Postup:
Brokolicu, špenát a kápiu umyjeme a spolu s avokádom nakrájame. Ošúpeme zázvor a cesnakové strúčiky. Wakame riasy namočíme do misky s vodou a necháme odstáť. Keď si všetko pekne vopred pripravíme, samotné varenie nám pôjde lepšie odruky.
Na kokosovom oleji opražíme horčičné semiačka, pridáme nakrájanú brokolicu a nastrúhaný zázvor s ceskakom. Posolíme, pokoreníme, pridáme kardamon a dobre premiešame.
Brokolicu “odhrnieme” na jednu stranu panvice, nalejeme 2 dcl kokosového mlieka a v prstoch doň rozdrtíme sušené citrónové listy, ktoré takto lepšie nasiaknu kokosovým mliekom. Varíme takto cca 5 min. Pridáme wakame riasy, špenát aj kápiu a varíme ďalších 5 maximálne 10 min. Nakoniec pridáme avokádo a jedlo je hotové!