Domáci ľadový čaj
Zbožňujete ľadové čaje? Všetky? A čítate si ich zloženie? Ja som "čajoholik", takže teplé, vlažné, studené, ľadové, bylinkové, čierne, zelené, sladké aj menej sladké, všetky (okrem ovocných) mám rada. Lenže keď sa začítate do ich zloženia, hneď vás prejde chuť. Dokonca aj tie, čo sa tvária ako ochutené medom, obsahujú len necelé percento výťažkov z čaju, nepatrné množstvo medu a samý cukor a vodu.
Výborné je, že práve teraz je k dispozícii celý les byliniek, takže si ľahko vyrobíte čaj z mäty, medovky, levandule, jahodových listov a všeličoho iného. Ja som použila sušené bylinky z praktických dôvodov, ale fantázii sa medze nekladú, takže najlepšie je vyskúšať všetky možné kombinácie a uvidíte, ktorá vám zachutí.
Takže, ako na to? V troch krokoch.
1. Zvoľte si obľúbený čaj. Ja som robila, napríklad kombinácie levanduľa-harmanček, čierny čaj s kúskami sušeného ovocia, alebo mätovo-citrónový.
2. Čaj kvalitne vylúhujte, napríklad 15-20 minút.
3. Potom ho nechajte vychladiť na izbovú teplotu, ochuťte medom, agáve sirupom, cukrom, skrátka tým, čo máte radi a poriadne ho vychlaďte v chladničke. Vydrží približne dva dni, ale pochybujem, že toľko vydržíte vy.
Smiešne jednoduché, však? Tak prečo si stále kupujeme čaje v obchode, najmä keď príprava toho domáceho, v ktorom nie sú žiadne svinstvá, trvá len pár minút? Aké sú vaše top domáce ľadové čaje?
Zdroj: http://www.delisssima.com/2014/05/domaci-iced-tea.html