Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami

Nefalšovaná slovenská bryndza s kuracím mäsom a domácim pestom. Aj vy ste dostali chuť?

Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami
2. JUN 2014

Na prípravu potrebujeme:

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 1 balenie nepasterizovanej bryndze (asi 150g)
  • 1 kopcovitá ČL domáce pesto (recept viď chuťovky)
  • 5 ks sušené paradajky
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 1/2 červenej papriky
  • 1/2 zelenej papriky
  • 4 veľké listy zeleného šalátu
  • soľ
  • korenie
  • chilli korenie
  •  3 PL olivový olej

Postup prípravy:

Kuracie prsia pozdĺžne prekrojíme po celej dĺžke tak, že nám vzniknú 4 rovnaké rezne. Podložíme pod ne fóliu, rozložíme si ich tak, aby sme mali priestor pri vyklepávaní, keď sa nám prsia roztiahnu. Na prsia preložíme ďalšiu fóliu a vyklepeme mäso tak, aby nám vznikla placka. Ak vidíme medzery, poposúvame mäso, aby sme ich zakryli. Mäso osolíme, okoreníme, pridáme chilli. Ďalej ho potrieme domácim pestom, naukladáme zelené listy a májovú bryndzu. Nakrájame si papriky na malé kocky, orestujeme ich na olivovom oleji a jemne zmäknuté vysypeme na bryndzu. Pomocou spodnej fólie mäso opatrne zrolujeme. Rozpálime si dostatočne veľkú panvicu a mäso v nej opečieme najprv stranou, ktorá by sa mohla odrolovať a potom postupne dohneda z každej strany. Nastavíme si rúru na 180 stupňov Celzia a po 5 minútach pečenia si roládu presunieme na vymastený pekáč. Mäso pečieme cca 30 minút, sledujeme ho, podlievame vodou, aby nám v rúre nezačalo dymiť. Podávame s kuskusom, alebo ryžou, bulgurom, pšenom. Fantázii sa medze nekladú.



 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jarné závitky s májovou bryndzou, domácim pestom a sušenými paradajkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.