Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou

Cícer je veľmi zdravou potravinou. Navyše skvelo chutí.

Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou
16. JUN 2014

Pre 2-3 osoby

Potrebujeme:

  • 250 g uvareného cíceru
  • 1 konzervu lúpaných paradajok (250 g)
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 polievkovej lyžičky petržlenovej vňate
  • mleté chilli (podľa chuti)
  • soľ, čierne korenie
  • jasmínová ryža
  • cca 100 g feta syru (môže aj nemusí byť)

Postup:

Na hlbokej panvici si rozpálime olej, na ktorom osmažíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a neskôr aj roztlačený cesnak . Pridáme lúpané paradajky, čierne korenie, chilli, 200 ml zeleninového vývaru a varíme cca 15 minút (kúsky paradajky pri miešaní postupne roztláčame vareškou). Pridáme cícer, petržlenovú vňať  a varíme ďalších 10-15 minút, aby sa všetky chute pekne spojili. Podľa potreby dochutíme soľou.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.