Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ryžou
Cícer je veľmi zdravou potravinou. Navyše skvelo chutí.
16. JUN 2014
Pre 2-3 osoby
Potrebujeme:
- 250 g uvareného cíceru
- 1 konzervu lúpaných paradajok (250 g)
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 červenú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 polievkovej lyžičky petržlenovej vňate
- mleté chilli (podľa chuti)
- soľ, čierne korenie
- jasmínová ryža
- cca 100 g feta syru (môže aj nemusí byť)
Postup:
Na hlbokej panvici si rozpálime olej, na ktorom osmažíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a neskôr aj roztlačený cesnak . Pridáme lúpané paradajky, čierne korenie, chilli, 200 ml zeleninového vývaru a varíme cca 15 minút (kúsky paradajky pri miešaní postupne roztláčame vareškou). Pridáme cícer, petržlenovú vňať a varíme ďalších 10-15 minút, aby sa všetky chute pekne spojili. Podľa potreby dochutíme soľou.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)