Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pikantné cesnakové výlomky

Táto moja ,,aromatická a pikantná“ pochúťka je najlepšia na čerstvom kozom či ovčom syre.

Pikantné cesnakové výlomky
5. JUL 2015

Potrebujeme:

  • cesnakové  výlomky 
  • mletú kurkumu
  • kvalitný olivový extra panenský olej
  • čili sušené z mlynčeka, alebo podrvené v mažiari
  • hrubozrnnú soľ
  • mleté korenie z mlynčeka

Postup:

Výlomky vyumývame a vysušíme ich utierkou. Nakrájame  na malé kúsky približne 0,5 cm dlhé. Na veľkej panvici ohrejeme olivový olej cca 1,5 dcl (ohrejeme tak, aby sa dal ponoriť dnu prst). Ak je olej teplý, pridáme kurkumu cca 2 lyžičky, mleté korenie a čili. Vsypeme do panvice výlomky cca 200 g. Pomaly premiešame, aby sa farba a chute spojili a zvýraznili. Touto zmesou naplníme do polovice 3 dcl poháre na zaváranie s patentným viečkom. Dolejeme doplna olivovým olejom a pridáme pol čajovej lyžičky hrubozrnnej morskej, alebo himalájskej soli.  Zaliate výhonky umiestnime v chladničke, kým ich do budúcej sezóny neskonzumujeme.

Zdroj receptu: Silvia Horecká 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Domáce bylinkové masloDomáce bylinkové maslo

 

 

 

Kurkumové maslo s bylinkamiKurkumové maslo s bylinkami

 

 

 

Nakladané baklažány v olivovom olejiNakladané baklažány v olivovom oleji

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pikantné cesnakové výlomky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.