Pikantné cesnakové výlomky
Táto moja ,,aromatická a pikantná“ pochúťka je najlepšia na čerstvom kozom či ovčom syre.
Potrebujeme:
- cesnakové výlomky
- mletú kurkumu
- kvalitný olivový extra panenský olej
- čili sušené z mlynčeka, alebo podrvené v mažiari
- hrubozrnnú soľ
- mleté korenie z mlynčeka
Postup:
Výlomky vyumývame a vysušíme ich utierkou. Nakrájame na malé kúsky približne 0,5 cm dlhé. Na veľkej panvici ohrejeme olivový olej cca 1,5 dcl (ohrejeme tak, aby sa dal ponoriť dnu prst). Ak je olej teplý, pridáme kurkumu cca 2 lyžičky, mleté korenie a čili. Vsypeme do panvice výlomky cca 200 g. Pomaly premiešame, aby sa farba a chute spojili a zvýraznili. Touto zmesou naplníme do polovice 3 dcl poháre na zaváranie s patentným viečkom. Dolejeme doplna olivovým olejom a pridáme pol čajovej lyžičky hrubozrnnej morskej, alebo himalájskej soli. Zaliate výhonky umiestnime v chladničke, kým ich do budúcej sezóny neskonzumujeme.
Zdroj receptu: Silvia Horecká
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Nakladané baklažány v olivovom oleji