3. MAR 2015

Kurkumové maslo s bylinkami

Veľmi jednoduchá a rýchla pomôcka, ako si vylepšiť  obyčajný  korenený steak, rybu alebo dusenú zeleninu v pare či pečené zemiaky v šupke. 

Potrebujeme:

  • 250 g kvalitného živočíšneho masla 80 % (môže byť aj kozie)
  • 2 ks (cca 5 cm) podzemku kurkumy (ošúpanej a najemno nastrúhanej)
  • 1 PL nasekaného medvedieho cesnaku alebo naloženého v oleji
  • pažítka, cesnak s petržlenovou vňaťou

Postup:

Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a vmiešame doň bylinky a nastrúhanú kurkumu. Poriadne vidličkou premiešame v miske a položíme na potravinársku fóliu. Vytvarujeme valček široký 4-5 cm, zabalíme a necháme v chladničke stuhnúť. Takto spracované maslo nám vydrží 5 dní. Po odkrojení vždy dôkladne zabalíme do fólie. Maslo pokladáme vždy na horúce jedlo.

Odporúčame prečítať: Solím, solíš, solíme

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/01/14/kurkumove-maslo-bylinkami/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kurkumové maslo s bylinkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.